Leedukad jätsid eestlased XL kohvita

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Statoil tahab hakata Eestis müüma XL suuruses kohvi. Mis päeval see täpselt juhtub, pole veel teada, sest esialgu kimbutab firmat suurte kohvitopside põud.

Pooleliitrine kohv on juba müügil Leedus ja seal ostus see väga populaarseks, selgitas Statoili tootejuht Maris Ebber. Kuna suuri kohvitopse tellib Statoil korraga eri riikide jaoks, siis kulus esialgu XL mõõdus tellitud kohvitopside partii Leedu turul ära. Seetõttu ei saa Eestis suurt kohvi osta, kuigi selleks sobivad uued kohviautomaadid on juba bensiinijaamadesse paigaldatud. «Me loodame, et topsipõud saab lähiajal lahendatud ja juuli keskpaigast peaks ka Eestis saama suure topsiga kohvi osta,» lubas Statoili pressiesindaja Jaanus Pauts.

Kuna kohvitopse on nüüd kolmes mõõdus, siis tasuks kliendil enne kohvi ostmist masinat pisut topsi järgi seadistada. «Loomulikult saab ka ilma seadistamata, aga siis võib kohv lihtsalt pritsida,» selgitas Ebber. Ta arvas, et nende püsikliendid saavad selle kiiresti selgeks.

Statoil soetas 40 uut kohvimasinat, mis pannakse üles 25 suurde jaama. «Tallinnas on vaid neli jaama, kuhu neid ei tule. Kas on kohvi osakaal seal nii väike või on jaam lihtsalt nii kitsas, et sinna ei mahu see lihtsalt ära,» selgitas Ebber. Paljudes jaamades on nüüd kaks kohvimasinat ja ettevõtte esindajate sõnul tipptundidel enam kohvisabasid tekkida ei tohiks. Järjekordi peaks aitama vältida ka see, et uuest kohvimasinast tuleb piima ja kohv korraga. «Ma tean, et varem on olnud juhuseid, kus inimene kaebas, et ostis cappuccino ja seal oli ainult piim ning kohvi polnudki,» rääkis Helger Aava, kes Statoili kohvide kvaliteeti jälgib. Ta selgitas, et vanade kohvimasinate puhul tuli topsi esmalt piimavaht ja seejärel masin hetkeks seadistas ennast ning hakkas kohviube jahvatama ja espressot tegema. Hajameelne klient aga ei jõudnud kohvitegu ära oodata ning lahkus vaid piimavahuga topsis.

Uute masinate tulekuga laieneb ka Statoili kohvisortiment. Näiteks saab sealt tellida külma cappuccinot ja lattet, kus espresso peale lastakse külma piima. «See pole päris frappuccino, aga pigem jahe kohv,» selgitas barista Helger Aava. Ka kiitis ta uute kohvimasinate pakutavat piimavahtu, mille konsistents on eriti tihe ja meenutab jäätist.

Ka on võimalik osta kohvikakaod ning soovi korral saab inimene juurde lasta, kas külma või kuuma piima.

Kui praegu maksavad kohvid 1,85, siis XL mõõdus kohv on 30 senti kallim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles