Lugeja küsib: kas tööandja võib keelata puhkused suvisel ajal?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Jaanuaris ilmus puhkeruumi lauale puhkusegraafik, kus töötajad märkisid üles vastavalt soovidele oma puhkuse ajad. Veebruari lõpus läks graafik ülemustele läbivaatamiseks, mispeale tehti teatavaks, et sellel aastal ei saa juulikuus mitte keegi puhkust ning juunis ja augustis saab puhkust ainult üks inimene. Kas tööandjal on õigus keelata puhkuse suvisel ajal?» küsib lugeja.

Vastab Tiit Kruusalu  METI personaliabist.

Vastavalt töölepinguseaduse § 69 koostab tööandja puhkuste ajakava (puhkusegraafiku), arvestades töötajate soove, mis on mõistlikult ühitatavad tööandja ettevõtte huvidega. Töölepinguseaduse § 69 lõike 7 toob välja töötajate loetelu, kellel on õigus nõuda põhipuhkust neile sobival ajal.

Ülaltoodust lähtudes võib tööandja tõepoolest keelduda suvisel ajal puhkuse andmisest, kui see on põhjendatud ettevõtte huvidega. Ettevõtte huviks võib olla näiteks tema spetsiifikast tulenev suurenev töökoormus suvisel ajal. Meelevaldselt suvise puhkuse andmise keeldumiseks alust ei näe.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles