Kaubanduskeskuse prügikastide juures käib võitlus äravisatud toidu pärast

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikonteinerid.
Prügikonteinerid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuressaares Auriga keskuse taga asuvate prügikastide juures, kuhu Rimi kauplus viskab realiseerimistähtaja ületanud toitu, toimub sööki hankivate inimeste vahel omalaadne võitlus. Kiiremad käivad konteineritest kraami ära toomas koguni autoga.

«Vaatepilt on vaatamist väärt. Paistab, et neil on seal lausa oma hierarhia välja kujunenud koos oma ülemusega,» rääkis üks anonüümseks jääda soovinud pealtnägija Auriga taga toimunu kohta ajalehele Meie Maa.

Pealtnägija sõnul tuhnib, olenevalt päevast, inimesi prügikastide kallal vahel korraga isegi kümmekond.

Konteinerites ei käi tuhnimas mitte ainult asotsiaalid, vaid ka korraliku välimusega inimesed.

«Nägin noormehi, kellel tuttuued Nike’i tossud jalas ja hästi riides. Eile (teisipäeval), kui Rimis oli kalapäev, käisid inimesed jalgratastega, millel kärud järel, prügikastidest punast kala otsimas,» lausus pealtnägija.

Lisaks jalgratastele on ta märganud ka autoga saabunuid, kes konteineritest endale sobivat kraami hangivad ja seejärel kiirelt lahkuvad. «Isegi suurte džiipidega tulevad ja korjavad prügikastist toitu.»

Kuressaare Rimi juhataja Aira Lepa sõnul visatakse kaupluses realiseerimistähtaja ületanud kaup tõepoolest prügikasti, milles tuhnijate omavahelist jagelemist on pealt näinud ka poe töötajad.

«Kõikide kaupluste juures on see aastaid kestnud probleem, kuid nii massiline kui praegu, ei ole seni küll olnud,» ütles Lepp, kes varem töötas Säästumarketis ja seal samasuguse olukorraga kokku puutus.

Ära visates peab pood tegema toidukraami kasutuskõlbmatuks. Milles see täpselt seisneb, ei soostunud kaupluse juhataja kommenteerima, nimetades seda firmasiseseks infoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles