Lugeja küsib: kas reisikindlustus kaitseb lühikese ümberistumisaja korral?

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennujaamas.
Lennujaamas. Foto: Panther Media / Scanpix

Tarbija24 lugeja soovib teada, kas reisikindlustus hüvitab tema lennupiletid juhul, kui ümberistumise vahele jääb aega alla kahe tunni ning esimese lennu hilinemise tõttu jääb ta teisest maha.

Vastab Salva kindlustuse reisikindlustuse osakonna juhataja Epp Ulfsak:

Kahe tunni nõue kehtib ainult juhul, kui reisija on oma reisiplaani ise kokku pannud, kasutamata reisibüroo teenust. Sellisel juhul peab ümberistumiseks ühelt lennult teisele ettenähtud aeg olema vähemalt kaks tundi.

Vastab If kindlustuse tootejuht Terje Rabe:

Meil ei ole ajalist piirangut tingimustes märgitud. Kui inimene on oma lendude vahelise aja õigesti planeerinud ja lennuk, millega sõidetakse transiitpunkti, teeb seda graafikujärgselt, siis ei tohiks mingeid tõrkeid tekkida. Kui aeg on valesti planeeritud ja inimene ei jõua teisele lennule, siis ei ole tegemist kindlustusjuhtumiga.

Kindlustusjuhtumiks muutub lugu siis, kui esimene lennuk hilineb halbade ilmastikuolude või tehnilise rikke tõttu ja inimene ei jõua järgmisele lennule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles