Jäätisemüük suurenes nädalavahetusel kuni 60 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätisemüük kasvas möödunud nädalavahetusel kuni 60 protsenti.
Jäätisemüük kasvas möödunud nädalavahetusel kuni 60 protsenti. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Nädalavahetusel lõõmanud päike ja palavus panid inimesed rohkem jäätist ostma. Suuremate poekettide Rimi, Prisma, Selveri ja Maxima kauplused müüsid jäätist 40-60 protsenti rohkem kui mai viimasel nädalavahetusel.

Enim kasvas jäätisemüük Prisma kauplustes, kus jäätist müüdi 60 protsenti rohkem. Prismale järgnesid Rimi 50-protsendilise ning Maxima ja Selver 40-protsendilise kasvuga. Kuna aga soojad ilmad on juba pikemat aega püsinud ehk hooaeg alanud, oskavad kauplused jäätist rohkem varuda ning klientidelt kaebusi jäätise lõppemise kohta ei tulnud.

Prisma pressiesindaja Kadri Lainas kinnitas, et vaatamata suurele müügitõusule Prisma kauplustes jäätis otsa ei lõppenud, küll aga võis tekkida probleeme mõne kindla jäätisesordiga. Lainase sõnul osteti kõige enam Premia kooretopse ja mahlajäätiseid.

Rimi kommunikatsioonispetsialisti Katrin Batsi sõnul osteti ka mõned Rimi kauplused populaarsematest jäätisesortidest tühjaks. «Uued kogused on juba kaupluste poole teele läinud ning nüüd peaks jälle suurem valik jäätist kauplustes olema,» lisas Bats.

Ka Selveri avalike suhete juhi Annika Vilu sõnul võitis nädalavahetusel jäätiseriiulites tühje auke kohata, kuid seda seetõttu, et jäätist ei jõutud laost piisavalt kiiresti müügisaali tuua. Klientidelt nurinat jäätise puuduse kohta aga Vilu sõnul kuulda ei olnud.

Maxima avalike suhete juhi Erkki Erilaiu sõnul on soojal ja päikeselisel suvel jäätisemüük keskmiselt 20-30 protsendi võrra suurem kui külmal ja vihmasel. Erilaid julgeb praeguste tulemuste põhjal suuremat müüki prognoosida vähemalt kuni juuni lõpuni. «Tänavu on müügid tänu headele ilmadele oluliselt suuremad kui mõnel varasemal aastal niivõrd hooaja alguses ja tundub, et vähemalt juuni tuleb kindlasti nii tootjatele, müüjatele kui ka maiasmokkadele hea kuu,» sõnas Erilaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles