Kuidas külmakotte suvel õigesti kasutada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige efektiivsemalt toimivad termokotid suvisel ajal koos külmapatareidega.
Kõige efektiivsemalt toimivad termokotid suvisel ajal koos külmapatareidega. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Termokottide kasutamise lihtne reegel on, et mida kauem tooted peavad jahedana säilima, seda suurem peab olema termokotis kasutatavate külmapatareide hulk.

Termokoti ja -kasti tööpõhimõte on lihtne: isoleerida sisu välistemperatuurist, mis tähendab, et suvel säilivad tooted kauem jahedad ning talvel ei külmu ära. Valio turundus- ja tootearendusdirektor Krista Kalbin juhib aga tähelepanu sellele, et kuigi termokotid ja -kastid on ka  iseseisvalt head abivahendid, siis kõige efektiivsemalt toimivad need suvisel ajal koos külmapatareidega.

«Kui õues on näiteks 25 kraadi sooja, siis soovitame jahedas säilitatavate piimatoodete puhul juhinduda järgmisest: pange termokotti või -kasti pigem vähem tooteid, nii et jääks vaba õhuruumi ning asetage külmapatareid toodete vahele ja peale,» sõnas Kalbin. Kui termokast hoitakse sellistes tingimustes suletuna, peaks piimatooted vähemalt kuus tundi ettenähtud jahedal temperatuuril püsima.

Kalbin rõhutab aga, et termokott ega termokast ei asenda külmkappi ning on mõeldud eelkõige toodete transportimiseks ühest külmkapist teise. «Suvel piknikule minnes on termokastis toodete kaasa võtmine aga igal juhul arukas mõte,» lisas Kalbin.

Suvel kasvab termokastide ja -kottide müük märgatavalt. Rimi kommunikatsioonispetsialist Katrin Batsi sõnul on jahutuskottide, pudelijahutite ning külmapatareide müük Rimides viimastel nädalatel tõusnud enam kui kahekordseks.

Prisma turundus- ja kommunikatsioonidirektori Kadri Lainase andmetel kasvas Prismas termokottide müük soojade ilmade saabudes üle 130 protsendi ning termokotte müüakse umbes poolteisttuhat kuus.

Ka Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid nentis, et kui sügisel ja talvel müüakse termokotte keskeltläbi 200 kuni 300 tükki kuus, siis soojemal perioodil küündib müük tuhatkonnani kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles