Poed: omavoliline kauba maitsmine on vargus

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuviljalett Haapsalu Rimis. Pilt on illustreeriv.
Puuviljalett Haapsalu Rimis. Pilt on illustreeriv. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Jaeketid Rimi, Prisma ja Maxima toonitavad, et omavoliline lahtise kauba söömine ja proovimine poes ei ole lubatud ning on võrreldav vargusega.

Nimelt levib internetifoorumites postitusi, kus inimesed kirjeldavad, kuidas nad kauplustes proovivad ja maitsevad erinevaid lahtisi tooteid: komme, pähkleid, puu- ja juurvilju. «Mõni aeg tagasi proovisin üht kummikommi poes ja siis üks naisterahvas, kes seal kõrval oli, pistis karjuma, et kuidas ma julgen kommi proovida ja kui turvamees seda näeks, siis oi-oi-oi,» kirjutas üks kasutaja.

«Viinamarju proovin, mitte küll alati, aga vahest küll. Teen käes puhtamaks ja maitsen julgelt järele. See pole ka minu arvates mingi kuritegu. Ma olen viinamarjadega palju alt läinud, nii et tuleb ikka enne proovida,» kirjutas teine.

Prisma turundus- ja kommunikatsioonidirektor Kadri Lainas ütles, et ükskõik millise kauba tarbimine ilma selle eest maksmata on vargus. «Küll aeg-ajalt taolisi inimesi ka meie kauplustes liigub, kuid sel juhul sekkuvad turvatöötajad,» lausus ta.

Samas selgitas Lainas, et kui klient näiteks avab Prismas poes pudeli ja maksab selle eest kassas, siis probleeme ei teki. Probleem tekib siis, kui toodet tarbitakse ilma selle eest maksmata.

Rimi teatas, et neil ei ole kaalukommide ja muu lahtise kauba söömine kaupluses mingil viisil enne tasumist lubatud. Küll aga pole selliseid inimesi, kes reegli vastu eksivad, väga palju.

«Kui märkame kaupluses olukorda, kus keegi on tooteid söönud enne tasumist, siis pöördub turvamees kliendi poole ning juhib väärteole tähelepanu. On ette tulnud ka juhuseid, kus klient peab söödud toote hüvitama,» teatas Rimi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats.

Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid rääkis, et nende kaupluses pole sellist käitumist väga palju täheldatud. «Eks mõned inimesed ikka maitsevad mõnda asja ka väljaspool ametlikke degustratsioone, kuid selline tegevus ei vasta hügieeninormidele ja seega ei saa kauplus sellist asja lubada, aga politsei kutsutakse ikka neile, kes midagi varastavad,» märkis Erilaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles