Kindlustusselts: liikluskindlustust ei osteta edaspidi vaid hinna järgi

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluskindlustuse teenuse võrdlus.
Liikluskindlustuse teenuse võrdlus. Foto: Toomas Huik

If liikluskindlustuse tootejuht Reet Veilberg rääkis, et uue liikluskindlustuse seaduse eelnõu positiivne külg tarbija jaoks on see, et liikluskindlustuse kliendil on tulevikus võimalik saada enamike kahjude  puhul hüvitist oma kindlustusseltsist.

«See tähendab, et kui autoomanik ostab Ifist liikluskindlustuse poliisi, siis kahju puhul saab ta hüvitist samuti Ifist. Täna peab klient teatavasti taotlema kahju  hüvitamist  talle kahju põhjustanud sõiduki kindlustusseltsilt,» selgitas Reet Veilberg. See toob Veilbergi hinnangul kaasa ka selle, et liikluskindlustust ei osteta enam üksnes hinna järgi. «Kui täna ostetakse kohustuslik liikluskindlustus üksnes hinna järgi, siis edaspidi arvestatakse liikluskindlustust ostes ka kindlustusseltsi kahjukäsitluse headust ning õiglust, sest kahju käsitlus toimub läbi sinu enda seltsi,» põhjendas ta.

Kokkuvõttes arvab Veilberg, et liikluskindlustus ja kaskokindlustus muutuvad uue seadusega sarnasemaks. «Täna elavad sõidukiomanike kasko- ja liikluskindlustuse  lepingud oma elu. Edaspidi on lihtsam klientidele pakkuda liikluskindlustuse ja kaskokindlustuse ühislahendusi»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles