Kas poes tohib õunu poolitada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas poes tohib õuna poolitada?
Kas poes tohib õuna poolitada? Foto: SCANPIX

Tarbija24 poole pöördus lugeja huvitava mõttekäiguga, et kui tal on vaja osta täpselt üks kilogramm õunu, kas siis võib õunu poolitada.

«Kui poes on puuviljaletil toote hind välja toodud kilogrammide kohta, kas siis klient võib näiteks täpselt ühe kiloõunte ostmiseks õuna pooleks lõigata? Ma mõtlen nende toodete all lahtiseid puu- ja juurvilju. Kui tulevad müügile arbuusid, siis neid müüakse pooleks lõigatuna kilogrammi kaupa,» kirjutas Sander.

Prisma turundus- ja kommunikatsioonidirektor Kadri Lainas ütles, et poetöötajad poolitavad küll suuremaid tooteid, kuid väiksemaid mitte. «Samamoodi ei ava me poes ju 120-grammist kommpakki, et sealt 20 grammi jagu komme ära võtta ning maksta ainult 100 grammi eest või ei urgitse 160-grammisest hakklihakarbist 60 grammi välja,» selgitas Lainas.

Rimi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats rõhutas, et kliendil on võimalik otsida erineva suurusega tooteid ning soovitud kauba kogukaalu saab kontrollkaalul välja mõõta. Ta möönis, et ostja ei pruugi täpselt kilo saada, ent on võimalik üsna lähedane kogus leida. «Usun, et klient nõustub, et õuna poolitamine poleks mõistlik ei kliendi ega kaupluse jaoks,» lisas Bats.

Ka Selveri avalike suhete juht Annika Vilu ütles, et kui kliendil on soov osta täpselt kilogramm õunu, siis on võimalus valida erineva suurusega vilju, suuremate viljade puhul võib aga paluda teenindajal nende poolitamist. «Kindlasti ei tohiks poes oma noaga vilju poolitama hakata, see oleks vastuolus hügieeninõuetega, sest me ju ei saa hinnata kliendi käte ja noa puhtust, lisaks tuleb juba poolitatud vili pakkida kohe toidukilesse,» lisas Vilu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles