Galerii: vaata Harjumaa kauneimaid kodusid

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Konkursi «Eesti kaunis kodu 2013» raames selgusid tänavused Harjumaa kaunimad kodud ja ühiskondlikud hooned.

Kodukaunistamise Harjumaa Kogu hindas eelmisel nädalal konkursi «Eesti kaunis kodu 2013» raames omavalitsuste poolt esitatud objekte kategooriates eramud ja korrusmajad, maakodud ning ühiskondlikud hooned ja ettevõtted. Tänavusele Harju maakondlikule konkursile esitasid 13 omavalitsust kokku 25 objekti, neist 13 eramut või kortermaja, neli maakodu ja kaheksa ühiskondlikku hoonet või ettevõtet. Erikonkurssidele «Parim tervisespordirajatis» ja «Parim tööstusmaastik» esitati kokku kolm objekti.

Eramute ja korruselamute hulgast tunnistati võitjaks perekond Kalamäe kodu Kelvingi külas, Viimsi vallas. Teise koha pälvis Karin Kase ja Hannes Kägu kodu Kose alevikus ning kolmandaks tunnistati Tiina Raali ja Peeter Sarve kodu Tiskre külas, Harku vallas. Samuti pälvib tunnustuse korteriühistu Männimetsa tee 1, Järveküla külas, Rae vallas.

Maakodude hulgast tunnistati kaunimaks Kriste Mägi Juhani talu, Madise külas, Padise vallas. Järgnes perekond Eenmaa Veskimäe talu, Harmi külas, Kõue vallas. Kolmandaks tunnistati Mall Vatseli ja Ilmar-Olev Jõõrase Tiigi talu, Kohatu külas, Kernu vallas.

Ühiskondlike hoonete ja ettevõtete hulgast oli parim Kõue mõis Kõue vallas, järgnesid Nõlvaku Lasteaed Laagri alevikus, Saue vallas ja Jüri Gümnaasiumi staadionikompleks Rae vallas.

Kodukaunistamise Harjumaa Kogu tunnistas 2013. aastal Harjumaa parimaks omavalitsuseks Rae valla. Komisjon otsustas üleriigilisele parima tööstusmaastiku konkursile esitada ASi Kalev Rae vallas ja parima tervisespordirajatisena Jüri aleviku spordikompleksi Rae vallas.

Maakondliku konkursi iga kategooria parimaid tunnustab Harju maavanem Ülle Rajasalu augustis toimuval maakonna tänuüritusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles