Elisa klientidel oli Lõuna-Eestis, Järvamaal ja Jõgevamaal 2G võrgus helistamine häiritud

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2G võrgus kõnesideteenuste kasutamine ja SMS-ide saatmine häiritud.
2G võrgus kõnesideteenuste kasutamine ja SMS-ide saatmine häiritud. Foto: Valgamaalane

Elisa teatas päeval oma kodulehel, et Lõuna-Eestis, Järvamaal ja Jõgevamaal on häiritud helistamine ja SMS-ide saatmine 2G võrgus. Samuti ei toimi hetkel Lõuna-Eestis ja Tartu linnas Elisa lauatelefoni ja interneti püsiühenduse teenus.

Elisa pressiesindaja Marika Raiski soovitas klientidel mobiiltelefon lukustada 3,5G võrku, kuna sellisel juhul saab jätkuvalt helistada ja sõnumeid saata.

Raiski sõnas, et häire Elisa kõnesideteenuste töös põhjustas Tartus asuva Soinaste masti ülekandevõrgu seadme tarkvara rike. Hetkel tegelevad Elisa spetsialistid rikke kõrvaldamisega.

Kell pool neli teatas Raiski, et Elisa kõneside ja SMS-teenuste toimimine on Lõuna-Eestis, Järvamaal ja Jõgevamaal suures osas taastatud. Hetkel on neis maakondades maas veel mõned üksikud tugijaamad ning ka nendes käib rikke kõrvaldamine, märkis Raiski.

Elisa teatas, et kell 17.10 said ka viimased maas olnud tugijaamad töökorda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles