Mees süüdistab Rimi pettuses

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Manuel ostis Rimist Valla lastevorsti, mis oli mehe väitel pehme nagu pasteet ja mille etiketile oli lihasisalduseks (sea- ja veiseliha) märgitud vaid 36 protsenti. Veelgi suurem oli aga üllatus, kui päev hiljem ostetud samasugusel vorstil oli toote koostises märgitud hoopis kanalihamass (51 protsenti). Rimi palus eksitamise pärast vabandust.

Nädala alguses ostis Manuel Magistrali Rimist kampaaniahinnaga Valla lastevorsti. «Vorsti lõigates tundus, et see on kuidagi «kehatu», selline pehme mass, nagu pasteet,» ütles Manuel, kes viskas küll vorstijupi ümber olnud kile ära, kuid pani hinnaetiketil tähele, et vorst sisaldab sealiha (21 protsenti), veiseliha (15 protsenti), vett, seakamarat, tärklist jne.

«Viskas ikka kopsu üle maksa küll! See pole enam kliendi eksitamine, vaid otse näkku valetamine!» vihastas Manuel, viidates sellele, kui vähe liha vorst sisaldab.

Päev hiljem ostis Manuel Sõpruse Rimist nimme samasuguse vorsti ning palus teenindajal endale pikema vorstijupi lõigata, et kilel trükitud koostis näha oleks. «Ja mida ma näen? Hinnaetiketile oli küll märgitud samasugune koostis (sealiha 21%, veiseliha 15% - toim) , kuid vorsti ümber olevalt kilelt lugesin, et see sisaldab hoopis kanalihamassi (51 protsenti), mitte sea- ja veiseliha… ning see oli sama vedel kui päev varem ostetud vorst!» tõdes Manuel.

Rimi pressiesindaja Katrin Batsi sõnul müüvad nad Rakvere Lihakombinaadi lastevorsti lahtise leti kaubana. Pärast kaalumist läheb tootele peale koos hinnaga Rimi etikett, millele on kauplus sisestanud kauba koostise. «Viimane lisatakse tootele Rimi keskostulao poolt ning kauplustel pole võimalik seda ise manuaalselt muuta,» märkis Bats.

«Kliendi tähelepaneku peale kontrollisime toote koostise hinnaetiketil üle ning siinkohal saame edasi anda vaid siira vabanduse, sest Valla lastevorsti kohta lisatud info on jäänud ilmselt mõnest teisest vorstist ning ei vasta sellele konkreetsele tootele,» tõdes Bats ning lisas, et tegemist on inimliku eksimusega ja vale info võis tulla Rimi kauplustesse tootjalt või eksis info sisestaja.

Valla lastevorst ei sisalda sea- ja veiseliha, vaid kanalihamassi (51 protsenti), vett, seakamarat, tärklist, soola, sojavalku, vadakupulbrit jne.

«On võimalik, et etiketil jäi ka sisu sootuks muutmata ning seal kuvatakse mõne teise vorsti koostist. Seda täpselt välja selgitada on tagantjärele aga väga keeruline,» möönis Bats.

Tänaseks on Valla lastevorsti hinnaetiketil kontrollitud õige tooteinfo. Bats palus veel kord vabandust eksitamise pärast ning toonitas, et kindlasti polnud see tahtlik.

Bats küsis toote kvaliteedi kohta infot ka Valla lastevorsti tootjalt Rakvere Lihakombinaadilt ning sealt vastati talle, et Valla sari on ettevõttel välja töötatud hinnatundlikule tarbijale ning toote hinna odavamaks muutmise eesmärgil sisaldavad need vorstid odavamat toorainet – kanamassi. Seetõttu on toote konsistents pehmem kui sea- või veiseliha sisaldavatel toodetel.

Rimi vabandas kliendi ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles