Austraalia kümme kõige madalama palgaga ametit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koaala
Koaala Foto: SCANPIX

Austraalia statistikabüroo (Australian Bureau of Statistics, ABS) andmetel teenivad Austraalias kõige vähem kiirtoidukokad, vahendab uudisteportaal news.com.au.

Austraalia kõige madalama palgaga ametid on:

1. Kiirtoidukokad: 27088 eurot aastas

See võib kõlada küll klišeena, aga burgerite ümber pööramine ja friikartulite praadimine on kõige madalama palgaga ametid Austraalias.

2. «Teised abitöölised»: 27 339 eurot aastas

ABS paigutas sellesse kategooriasse näiteks uksehoidjad ja pagasivedajad.

3. Välitegevuste instruktor: 27 685 eurot aastas

Ohtlik elu ei võrdu jõuka eluga. Benjihüppe, jõel parvetamise, kalastamise, jahi, mägironimise ja matkamise instruktorite palgad on Austraalias ühed kõige väiksemad. Väga lahe töö, aga mitte nii lahe palk.

4. Juuksur: 27 922 eurot aastas

Juukselõikus võib kliendile tunduda liiga kallis, kuid juuksur on siiski Austraalia kõige madalamate palkadega ametite tabelis neljandal kohal.

5. Õmbleja: 28 198 eurot aastas

Selles kategoorias on silmas peetud tööstusõmblejaid, kes opereerivad suurte õmblusmasinatega õmblustsehhides.

6. Apteekri assistent: 28 284 eurot aastas

Retsepte vastu võtvad ja käsimüügiravimite kohta nõu andvad inimesed on ühed kõige madalama palgaga assistendid Austraalias, teenides vähem kui automüügi assistendid (49 040 eurot aastas) ning IT- ja arvutimüügi assistendid (37 919 eurot aastas).

7. Kosmeetik: 28 856 eurot aastas.

Kosmeetikute hulka arvati uuringus ka maniküürijad ja pediküürijad.

8. Kohvikutöötaja: 29 039 eurot aastas

Kohvikutöötajate ülesanded võivad olla sarnased ettekandjate ja kokkade omadele, kuid nad saavad siiski vähem palka. ABS nimetas kohvikutöötajate ülesannetena söögi ja joogi valmistamist ning serveerimist, tellimuste võtmist, laudade koristamist ja nõude pesemist. Kokad teenivad aastas keskmiselt 31 766 eurot.

9. Loomaarsti abiline: 29 726 eurot aastas

Loomaarsti abiline hoolitseb loomade eest ravi ajal ning aitab veterinaare protseduuride ja operatsioonide ajal.

10. Ettekandja: 30 109 eurot aastas

Hotellide, restoranide ja klubide ettekandjad teenivad veidi rohkem kui kohvikutes töötavad ettekandjad, kes on nimekirjas kaheksandal kohal.

Palgasummad on võetud Austraalia statistikabüroo (Australian Bureau of Statistics, ABS) andmetest keskmise täistööajaga töökoha brutopalga kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles