Autojuhid raiskavad Saksamaal WC-piletite kasutamata jätmisega miljoneid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põletikuliste soolehaiguste käes kannatajatele võivad pikad tualetijärjekorrad olla minevik.
Põletikuliste soolehaiguste käes kannatajatele võivad pikad tualetijärjekorrad olla minevik. Foto: SCANPIX

Saksamaa autojuhid raiskavad miljoneid eurosid, jättes kasutamata kiirteede äärsete teenindusjaamade WC-des saadavaid pileteid, millega oleks võimalik poest soodustust saada.

Kiirteede äärsetes teenindusjaamades tualetis käimise võimalust pakkuva firma Tank und Rast andmetel jäetakse iga viies tualetipilet poes kasutamata, vahendab uudisteportaal The Local.

Saksamaa kiirtee ääres tualetis käimine maksab 70 senti ning saadud pileti eest on võimalik poest ostes saada 50 senti soodustust, kuid ainult 80 protsenti piletitest kasutatakse, ütles ühe teenust pakkuva firma, Tank und Rast, kõneisik Andreas Rehm saksa ajalehele Die Welt.

Die Welti andmetel visatakse ligi seitsme ja poole miljoni väärtuses pileteid lihtsalt ära ja nii teenib kasumit teenust pakkuv Tank und Rast.

Sarnase süsteemi põhjal töötavad ka rongijaamade tualetipiletid, kuid nende puhul saab kasutada ühe ostu jaoks vaid ühte piletit. Kiirtee ääres saab kasutada ühe ostu jaoks aga mitut piletit. «Sageli kasutatakse kahte või kolme piletit ühe ostuga,» ütles Rehm.

Osad piletid kehtivad ostmise päevast kuni aasta lõpuni, mõned aga kuni kolm aastat. Sageli müüakse tualetipileteid ka Ebays, teatab Die Welt.

Autojuhtide assotsiatsioon ADAC kritiseerib hiljutist muudatust tualetipiletite süsteemis. Kui varem maksis tualetipilet 50 senti ning selle eest sai poes sama summa eest soodustust, siis nüüd maksab pilet 70 senti, kuid soodustust saab endiselt 50 sendi väärtuses.

Mitmetes Saksamaa naaberriikides on kiirteede äärsetes teenindusjaamades tualeti kasutamine tasuta. Samuti on mitmetes kiirteede läheduses asuvates teenindusjaamades algatatud vastupidiseid kampaaniaid, kus inimesed maksavad tualeti kasutamise eest 50 senti, kuid saavad vastu vautšeri, millega on võimalik poest saada 70 sendi väärtuses soodustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles