Jäätmevedaja nõuab kliendilt veoki läbivajumise eest hüvitist

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammiste külas Kuuselohu kinnistul olev sõidutee.
Tammiste külas Kuuselohu kinnistul olev sõidutee. Foto: Lugeja foto

Eesti Keskkonnateenused saatis maanteeametile päringu, milles palub väljastada Tammiste küla Kuuselohu kinnistu omaniku andmed, et esitada nõue läbivajunud veokiga kaasnenud kulude hüvitamiseks.

Rõngu vallas Tammiste külas asuva Kuuselohu kinnistu omanik Raivo Metsvaht ei mõista, miks jäätmevedaja alates möödunud aasta juulikuust enam konteinerit ei tühjenda – viimased viis aastat on seda ometi teha saanud.

Metsvaht kinnitas, et prügiauto on tema kinnistu teele sisse vajunud vaid ühel korral – 30. augustil 2010. «Mulle sellest ei teatatud ja mingeid kahjunõudeid ei esitatud. Jätsin omalt poolt ka kahjunõude esitamata. 2011. aastal tühjendamised toimusid – keegi ei rääkinud läbivajumistest,» sõnas mees.

«Keskkonnateenused ütleb, et ei vea enam minu juurest mingil juhul prügi ära. Vald tahab aidata, aga ei suuda. Minu eesmärk pole Keskkonnateenustele «ära teha», vaid prügivedu toimima saada,» rääkis mees, kes valla abiga sai nõusoleku, et veab oma konteineri 200 meetrit naabri suunas. Prügi viimisest keelduti tema sõnul järsult alates juulist 2012 – kõige ilusamal ja kuivemal ajal.

Eesti Keskkonnateenuste esindaja Aire Jaguson viitas, et läbivajumisi oleks olnud justkui mitu. «Tammiste küla Kuuselohu kinnistuni teenindamisel on varasematel aegades toimunud jäätmeveoki läbivajumised sõiduteena kasutataval alal. Eeltoodust tulenevalt on Eesti  Keskkonnateenused keeldunud sõitmast mainitud kinnistule viivale teele. Vedaja poolt vaadates on tegemist kraavide poole ohtlikult kaldu oleva rohumaaga, mitte jäätmeveokile, täismass 29 000 kg, liiklemiseks sobiliku teega.»

Kaldus rohumaa

Vaidluste käigus on Jagusoni sõnul kinnistu omanik ja jäätmevaldaja Raivo Metsvaht viidanud, et tegu on maanteeameti teeregistrisse kantud teega number 6940239. «Kahjuks ei selgu kinnistu omaniku viidetest sõidutee seisunditase ega ka tee omanik, kes peab tagama seisundinõuete täitmise,» ütles ta.

Seetõttu on Keskkonnateenused saatnud maanteeametile päringu ja palunud väljastada  informatsioon, millisele seisundile peab vastama kinnistule viiv tee, et oleks tagatud jäätmeveoki ohutu liiklemine. «Samuti palume väljastada meile tee omaniku andmed, et saaksime esitada omapoolsed nõuded teel liiklemisega seotud kahjude hüvitamiseks,» lausus Jaguson ja kinnitas, et vaidlus on veel pooleli.

Omaniku sõnul on talle saadetud ka paber pealkirjaga «Kirjalik kokkulepe», millele ta valla soovitusel alla ei kirjutanud. «Sellest e-mailist selgub ka, et auto on kinni jäänud ühel korral,» kinnitas Metsvaht.

Konteineri vedamine ei ole mehele sobiv, sest maa on pikk ja täis konteiner raske. Lisaks ei ole oma prügi või tühja konteinerit naabri juurde pikemaks ajaks jätta ilus – Metsvaht käib Kuuselohul üsna ebaregulaarselt. 

«Olen korduvalt väitnud nii e-mailis kui ka telefonis, et tee on sobilik prügiauto kohalesõiduks. Olen ka rääkinud, et tee ei sobi märjal aastaajal ja neile mitmel korral teatanud, kui tee on halb või sügis on peale tulnud,» teatas mees nördinult.

Korralik teeremont maksaks aga 5000 eurot ja sellist raha mehel praegu ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles