Eesti maasikas maksab kuni 10 eurot

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania maasikad turul 3. juunil.
Hispaania maasikad turul 3. juunil. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Tarbija24 lugejate vastustest üleskutsele selgub, et Eesti maasika hinnad kõiguvad 2–10 euro vahel.

Head kogemused olid lugejatel Tartu turuga. Kommenteerija nimega Präänik ostis Tartu turult Põlvamaa maasikaid, mille kilohind oli 3 eurot. «Olid head ja magusad,» kiitis ta. Turul nägi Präänik ka pisut väiksemaid maasikaid, mille hind oli 2,5 eurot kilo. Teine tartlane ostis maasikasorti Polka, mis maksis 2,5 eurot. «Väga magusad olid! Nämm-nämm!»

Marti nentis, et Selveris tuli ühe kilo kodumaise maasika eest välja käia 10 eurot. Talle sekundeeris Hobiaednik, kelle sõnul oli Kakumäe Selveri müügiletil nädalavahetusel samuti silt, et Eesti maasikas maksab 10 eurot.

Tallinna keskturul olid kodumaised maasikad nädalavahetusel müügil 6 euroga, eile olid lugeja sõnul hinnad juba 2,5–4,5 eurot. «Nõmme turul olid valdavalt 5 eurot/kg, mõni üksik müüs ka 4 eurot/kg,» teadis Anu.

Kommenteerija Neiu sai Valgamaal maantee pealt Polka sorti maasikaid hinnaga 5 eurot/ kilo, sama palju maksid maasikad ka Võru Maxima ees. Viljandi turul maksid Eesti maasikad 4,5 eurot. Mustvees müüs vanaproua Polka maasikaid 5 eurot/kilo. Jõgeval maksid marjad 3,2–4 eurot.

Otepäälane ostis Otepäält Eesti maasikaid, mille kilohind oli 5 eurot. «Marjad olid ilusad suured ja väga magusad. Selle aasta esimene maasikaost läks väga edukalt,» rõõmustas ta.

Lemmatu talus sai maasikaid ise korjata hinnaga 1,2 eurot/kg. Maasikat võis kohapeal ka niisama nosida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles