Väinamere parvlaevad alustavad homme täisvõimsusel sõitmist

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Regula.
Parvlaev Regula. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Väinamere parvlaevaliinid alustavad homme, 20. juunil enne jaanipäeva suve tipphooaja sõidugraafiku järgi sõitmist.

Saaremaa ja Hiiumaaga ühenduses olevad laevad sõidavad täisvõimsusel kuni 20. augustini.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul tähendab täisvõimsus seda, et Kuivastu-Virtsu ja Rohuküla-Heltermaa liinidel sõidavad korraga kaks parvlaeva kogu aktiivse päevaaja ulatuses vahet pidamata ja enam lisareise teha pole vaja, sest pea kõik võimalikud väljumised on juba graafikus.

«Kuivastu-Virtsu liinil on sarnane põhimõte kehtinud juba kaks suve, mis on muutnud liikluse väga sujuvaks ja kiireks. Reisid väljuvad iga 35 minuti järel ja mõlemad laevad Saaremaa ja Muhumaa mahutavad kuni 160 sõiduautot. Rohuküla-Heltermaa laevagraafiku ülesehitus muutus sellest kevadest ning uue põhimõtte kohaselt laevadel sadamas tippajal enam ooteaegu ei ole, lossimine-laadimine toimuvad samaaegselt ja laev väljub koheselt uuesti reisile,» rääkis Hiiuväin. Liinil sõidavad Hiiumaa ja Regula. Väljumised on päeval iga 1,5 tunni järel.

Hiiuväin lisas, et sellise võimsusega graafikud suudavad paremini rahuldada ka tõelisi tippaegu jaanipäeval ja juulikuu nädalavahetustel. «Mõningased ooteajad on päeval võimalikud, kuid kui planeerida oma sõidud hommiku- ja õhtupoole, siis pääseb üle väinade ka üldjärjekorrast pikemalt ootamata,» ütles Hiiuväin.

Jaanipäeval on mõned väikesed muudatused graafikutes, kus varahommikused väljumised on viidud tippaja õhtusteks reisideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles