Halb lõhn peletab koduostjad eemale

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhnateadlased sõnul on kassi uriini lõhn see kõige hullem.
Lõhnateadlased sõnul on kassi uriini lõhn see kõige hullem. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Koduostjate jaoks on majapidamises olev lõhn määrava tähtsusega ning seega võib ebameeldiv lõhn nad eemale peletada, isegi siis, kui kinnisvara ise on väärtuslik, tõdes tuntud Ameerika lõhnateadlane dr Avery Gilbert.

Psühholoog ja lõhnateadlane Gilbert peab kõige hullemateks tubaka ja kassi uriini lõhnu, mida on ka kõige keerulisem varjata. Gilbert hoiatas, et ebameeldiv lõhn jätab omanikest halva mulje ning peletab huvilised eemale, kirjutab news.com.au.

Küpsetuslõhnad võivad jällegi ostjale jätta mulje, et huvipakkuv kodu kuulub siiski kellelegi teisele ning ei näe seal end tulevikus elamas, tõdes psühholoog.

Mehe sõnul on parimaks lahenduseks värske puhas lillelõhn. Igasugune mittekeemiline lõhn majapidamises tuleb kodumüüjatele ainult kasuks.

«Kui teil on kodus väga meeldiv lõhn, siis läheb ka huvilistel kohe tuju paremaks,» lausus Gilbert. Kuigi kinnisvara võib olla ahvatlev ja huvipakkuv, võib majapidamises leviva halva lõhna tõttu tehing katki jääda.

Psühholoogi sõnul, kes on ise ka vastavaid uuringuid teinud, püüavad paljud inimesed ebameeldivaid lõhnu õhuvärskendajatega varjata. Gilbert toonitas, et  seda ei tohi teha. «Halvast lõhnast tuleb lahti saada,» märkis lõhnateadlane.

Gilbert pani kodumüüjatele südamele, et kõige olulisem on halva lõhna eemaldamine enne, kui ostjad müügiobjekti kaema tulevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles