Bensiinijaamadest on saamas kohvikud

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti bensiinijaamadest on ajapikku saamas kohvikud, sest kui mootorikütus kõrvale jätta, siis just kohvi ostetaksegi sealt kõige enam.

«Arusaadavalt müüakse Statoili teenindusjaamades liitrites kõige rohkem mootoribensiini ja diislikütust,» rääkis Statoili pressiesindaja Jaanus Pauts. Vaid kolmandik nende klientidest piirdub üksnes tankimisega, ülejäänud teevad sisseoste ka bensiinijaama poes.

Statoili kümme kõige müüdavamat toodet on kohv, cappuccino või latte, kabanoss, 0,5liitrine Coca-Cola, hot-dog frankfurter, pekaanipähkisaiake, Marlboro Gold, Kent Surround, L&M Silver Blue Labael, vaniljesaiake.

«Kui sigaretid ja Coca-Cola välja jätta, siis ülejäänud top tooted on Statoili oma tooted,» lisas Pauts. Neste bensiinijaamade juures asuvaid poode teenindab R-kiosk ja sealsed kõige enim müüdud tooted on: hot dog/kiirtoit, kohv, karastusjoogid, vesi, maiustused, võileivad, energiajoogid, ajakirjandus, lahja alkohol ja autokaup.

«Kioskites, kus pole müügil R-Cafe (kohv, saiakesed, hot dog- toim) tooteid, on müüduimateks tootegruppideks ajakirjandus, lotopiletid ja karastusjoogid,» selgitas R-kioski klienditoe juht Maarika Vader.

Alexela Oili Kaubandusjuhi Katre Piirsalu sõnul on nende tanklapoodide enammüüdavad tootegrupid kuumad joogid, kiirtoit, sigaretid ja autokaubad.

Olerex selle teemalisele päringule ei vastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles