Eesti tootjad: me ei ole mahladele kunagi suhkrut lisanud

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Largo mahlatehas.
Largo mahlatehas. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti mahlatootjad kinnitasid üksmeelselt, et ei lisa oma mahladele suhkrut, Largo ja Põltsamaa Felix toonitasid, et nad ei ole seda ka mitte kunagi varem teinud.

Nimelt kehtestas valitsus täna oma määrusega uued mahlatoodete koostise- ja kvaliteedinõuded, millega keelustatakse mahladele suhkru lisamine. Määrusega viiakse Eestis kehtivad nõuded vastavusse Euroopa Liidu direktiiviga.

Eesti mahlatootja Põltsamaa Felix kinnitas, et ei ole oma mahladele kunagi suhkrut lisanud ega tee seda ka praegu, mistõttu ei tule neil seadusemuudatuse tõttu oma tootmises midagi muuta või ümber teha. «Usume, et eelkõige on see hea uudis Eesti tarbijale, sest muudab mängureeglid kõigi toodete ning tootjate jaoks sarnaseks,» kommenteeris Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viilol.

Seadusemuudatus ei pidavat puudutama ka Largo mahlade tootmist. «Largo ei lisa ja ei ole kunagi lisanud oma mahladele suhkrut. Suhkrut kasutatakse ainult jookide ja nektarite valmistamisel. Seega saame tootmist jätkata ilma muutusteta,» sõnas Largo tegevjuht Viivi Koni. Ta lisas, et mahlade valmistamisel ei kasutata ka tehislikke säilitusaineid.

A. Le Coqi turundusjuht Katrin Vernik kiitis, et Aura mahlad on kvaliteetmahlad, mistõttu on nende väljatöötamisel lähtutud põhimõttest, et neile ei lisata ei suhkruid ega lisaained. «Kõrgendatud kvaliteedinõue Aura mahladele tähendab ka seda, et Aura mahlatehas on SGFi (Sure-Global-Fair) täisliige ja lisaks tehase ja kõikide toodete pidevale kontrollile kontrollitakse ka kõiki mahlatoorainete tarnijaid ning nõutakse nende SGFi liikmelisust,» märkis naine. Seega ei tähenda seadusemuudatus ka A. Le Coqi jaoks ümberkorraldusi.

Suure osa Largo, Põltsamaa ja Aura jookidest moodustavad ka mahlajoogid ja nektarid, kus tohib jätkuvalt suhkrut kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles