ELi ministrid jõudsid kokkuleppele mentooliga sigarettide keelustamise osas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mentooliga sigaretid kaovad.
Mentooliga sigaretid kaovad. Foto: Toomas Huik / Postimees

Sotsiaalminister Taavi Rõivas, kes osales täna Euroopa Liidu terviseministrite kohtumisel Luksemburgis, andis teada, et ministrid jõudsid kokkuleppele, et mentooliga sigarettide keeld tuleb kogu Euroopa Liidus.

«Pikad arutelud tõid kokkuleppe - pilthoiatused suitsupakkidel ja mentooliga sigarettide keeld kogu Euroopa Liidus,» teatas Rõivas oma Facebooki seinal.

«On alust arvata, et see vähendab tuntavalt suitsetamisega alustamise atraktiivsust noorte jaoks,» avaldas minister lootust.

«Lapseeas suitsetamine ei ole asi, mida tolereerida,» rõhutas Rõivas.

Taavi Rõivas osales täna ELi terviseministrite kohtumisel Luksemburgis, kus jõuti kokkuleppele tubakadirektiivi eelnõu teksti osas. Selle alusel alustatakse läbirääkimisi Euroopa Parlamendiga.

Rõiva erakonnakaaslane Lauri Luik teatas sealsamas kommentaariumis, et ei toeta sellist keeldu.

«Mina liberaalist spordimehena ei saa seda keeldu toetada. Ja ma ei tea ka ühtegi noort, kelle esimene suits oleks olnud mentooliga,» kirjutas Luik.

«Mitte et see mind kuidagi puudutaks, aga kõigepealt hõõgniidiga pirnid, nüüd mentooliga suitsud, nii need käerauad vaikselt peale nihkuvad,» kritiseeris Luik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles