Klientidel on probleeme spordiklubiga lepingu lõpetamisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordiklubi.
Spordiklubi. Foto: Liis Treimann

Seoses spordiklubidega tarbijakaitsesse pöördunutel on enamasti probleeme liitumislepingu lõpetamisega, mistõttu toonitab amet, et enne lepingu sõlmimist tuleb endale selgeks teha, millistel tingimustel ja kuidas on võimalik lepingut lõpetada.

Mitmetes spordiklubides saab soetada ühepäevaseid treeningukaarte, kuukaarte ja pikema perioodi kaarte. Selliseid kaarte ostes sõlmib tarbija spordiklubiga tähtajalise lepingu. Tähtajalist lepingut ei saa korraliselt üles öelda, kuna leping lõpeb tähtaja saabumisel.

Paljudes spordiklubides saab treenida ka tähtajatult, tasudes liikmemaksu igakuiselt. Tähtajatu lepingu eelis tähtajalise lepingu ees on see, et tähtajatut lepingut saab korraliselt üles öelda, ning selliselt käitudes ei tule kliendil tasuda rohkem, kui ta on reaalselt teenust kasutanud. Samas peab tarbija arvestama, et lepingu lõpetamise soovist tuleb spordiklubile aegsasti teada anda.

Soovitav on avaldus esitada kirjalikult või kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis, näiteks e-posti teel, kuivõrd suuliste avalduste puhul võib tekkida vaidlusi. Nii tähtajalisi kui ka tähtajatuid lepinguid peab seaduse järgi olema võimalik üles öelda ka erakorraliselt, järgimata lepingust tulenevat etteteatamisaega.

Tarbijakaitseamet juhib tarbijate tähelepanu sellele, et erinevalt korralisest ülesütlemisest peab erakorralist ülesütlemist põhjendama. Sellisel viisil lepingu lõpetamine eeldab erakorralist asjaolu.

Selleks võib olla õnnetusjuhtum või pikaajaline raske tervisekahjustus ja vigastus, mida inimene ei saanud ette näha ja ära hoida ning mille puhul ei saa eeldada lepingulise suhte jätkumist.

Spordiklubil on õigus küsida erakorralise asjaolu esinemise kohta tõendeid ning iga üksikut juhtu eraldi vaadelda ja asjaolusid kaaluda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles