MTA töötajad pidasid kinni võltsitud potentsiravimite müüja

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võltsitud potentsiravimid.
Võltsitud potentsiravimid. Foto: MTA

Juuni alguses avastasid maksu- ja tolliameti narkotalituse töötajad Tallinnas elukoha läbiotsimisel 4800 erinevate kaubamärkide all võltsitud potentsiravimite tabletti ja 672 grammi potentsigeeli.

Maksu- ja tolliameti narkotalituse töötajad pidasid koostöös Europoli ja Ungari politseiga kinni mehe, keda kahtlustatakse võltsitud potentsiravimite tellimises Ungaris elavatelt inimestelt ning nende levitamises Eestis. Ravimeid müüdi Eestis erinevate kuulutusportaalide kaudu.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna narkotalituse juhataja Urmet Tambre rõhutas, et nii ravimite postimüük kui ka internetist tellitud ravimite kättetoimetamine posti või kullerpostiga on lubatud ainult apteekidest, millele ravimiamet on väljastanud internetiapteegi tegevusloa.

«Võltsitud ja kontrollimata kvaliteediga ravimid võivad tervisele äärmiselt suurt ohtu kujutada, seega tahame inimestele südamele panna, et nad ei mängiks oma elu ja tervisega ega ostaks kahtlase taustaga ravimeid – toimugu see siis interneti kaudu, turult või tuttava käest,» sõnas Tambre.

Tambre lisas, et selles vallas teeb maksu- ja tolliamet head koostööd partnerasutustega nii Eestis kui ka teistes riikides, et kontrollida keeldude eirajaid ja tagada, et võltsitud või ebakvaliteetsed ravimid ei jõuaks müügile ega ohustaks inimeste elu ja tervist.

Avastatud ravimid võeti ära ja juhtumi osas alustati kriminaalmenetlus keelatud ning eriluba nõudva kauba ebaseadusliku sisse- ja väljaveo ning võltsitud ravimi levitamise paragrahvide alusel.

Kriminaalmenetluse kohtueelse uurimiseviib läbi maksu- ja tolliamet ning juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles