Viru bussiterminali vetsus laamendajad pääsesid

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru bussiterminali WC.
Viru bussiterminali WC. Foto: Lugeja foto

15. juunil lõhkusid kaks noormeest Viru keskuse bussiterminalis tasulise WC lae – kuigi nad jäid turvakaamerate salvestatud videole, ei suudetud nende isikuid tuvastada.

Postimehe lugeja Kristo saatis toimetusse fotod, mis ta tegi Viru bussiterminali tualettruumis pärast selle rüüstamist. «Sissepääs 0,20 eurot, samas kui lõhn seal sees on hullem kui suvel mõnes välikäimlas ja lagi tundub eluohtlik,» kirjutas ta.

Tallinna transpordiamet kinnitas, et 15. juunil kell 17.40 lõhuti Viru bussiterminali tasulise WC lagi. «Terminali kaamerate abil salvestatud videol on küll näha teo toimepanijad sisenemas ja väljumas, kuid kahjuks isikuid tuvastada ei õnnestunud,» ütles Tallinna transpordiameti juhataja asetäitja Tiit Siimon.

Simsoni andmetel sisenes fotod teinud külastaja WCsse järgmisena pärast vandaalitsenud kahte noormeest ja informeeris sündmusest ka turvatöötajat. G4S turvatöötaja koos tasulist WCd teenindava ISS koristajaga sisenesid vahetult pärast seda ning teavitasid sündmusest bussiterminali operatiivkorraldajat.

Arvestades lae edasise varingu võimalust otsustas Tallinna transpordiamet WC sulgeda. «Kuna WC ripplae detailid olid kahjustatud, ei olnud lae remont koheselt võimalik. Koostöös Viru keskuse haldustöötajatega suutsime leida asendusdetailid ning peale laekonstruktsioonide kinnituste ülekontrollimist ja kahjustatud laeelementide asendamist avati WC külastajatele 17. juunil,» selgitas Siimon.

Viru bussiterminali tasulist WCd hooldab ja koristab riigihanke lepingu kohaselt ISS Eesti. Vastavalt hanke lepingule suletakse WC kaks korda päevas üldiseks koristuseks. Lisaks teostatakse päeva jooksul järjepidevat koristust.

«Loodame meie külastajate mõistvale ja mittekorrektsetesse kasutajatesse taunivale ning sekkuvale suhtumisele. Oleme tänulikud kõigile, kes probleemidest koheselt teavitavad ISS koristajat, G4S turvatöötajat või Tallinna transpordiameti bussiterminali operatiivkorraldajat,» lisas Siimon lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles