Üleskutse: anna teada, kas öine voolukõikumine rikkus sinu kodutehnikat

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti- ja Põhjamaad hakkavad üheskoos elektriturgu reguleerima.
Balti- ja Põhjamaad hakkavad üheskoos elektriturgu reguleerima. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna öösel kell kaks viis Elering Tallinna lähistel Iru alajaamas läbi juba viienda lühiskatse, mille ajal tekkis Harju- ja Läänemaal 0,25 sekundi pikkune pinge langus. Hea lugeja, anna teada, kas tundsid voolukõikumist? Kas ja kuidas mõjutas Eleringi lühiskatse sinu kodutehnikat?

Kuigi katse ei oleks tohtinud kehtivatele nõuetele vastavaid seadmeid rikkuda ega rivist välja lüüa, soovitas Elering siiski tavatarbijatel igaks juhuks elektriseadmed vooluvõrgust lahti ühendada.

«See on lihtne võimalus vältida probleeme ka juhul, kui seade on mingil põhjusel tundlikum normides sätestatust,» ütles Eleringi kommunikatsioonijuht Ain Köster eile Postimehele.

«Varasematel kordadel on mõni tarbija väitnud, et teler või arvuti on saanud kahjustada,» lisas Köster.

Katse mõju võis tunda olla ka näiteks elektripirnide valguse ereduse muutumise näol nii Tallinnas, Harjumaal kui ka osaliselt Läänemaal, Raplamaal ja Lääne-Virumaal.

Katse edukuse kohta saab Elering vastuse anda pärast vastava raporti valmimist järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles