Õlletootjad vähendavad tänasest siidri ja longdringi kangust

Tiina Kaukvere
, Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siider. Pilt on illustratiivne.
Siider. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alates tänasest ei tooda ja turusta Eesti Õlletootjate Liidu liikmed AS A.Le Coq, Saku Õlletehase AS ja AS Viru Õlu Eestis üle 4,5-protsendilise kangusega siidrit ja üle 5,5-protsendilise kangusega longdrinki.

Õlletootjate Liit teatab, et panustab sellega vastutustundliku alkoholitarbimise propageerimisse, kuna tervise huvides on mõistlikum valida lahjemaid jooke.

Õlleliidu juht Peeter Võrk lisas, et õlletootjad on oma eetikakoodeksis juba varem sätestanud, et ei tooda ega turusta kanget, üle 7-protsendilise kangusega õlut. «Selle põhimõtte järgmine langetas Eestis märgatavalt kange õlle tarbimist ning seega absoluutse alkoholi tarbimist,» märkis ta.

«Me ei vastanda ennast tootjatena neile ootustele, mida riiklik alkoholipoliitika soovib saavutada. Õllekultuur ja vastutustundlik tarbimine on olulised märksõnad selles äris, kus me tegutseme,» lisas ta.

Sotsiaalministeeriumi eestvedamisel valmiv alkoholipoliitika Roheline Raamat kutsub osapooli üles rakendama meetmeid alkoholi tarbimise vähendamiseks ühiskonnas. Erilist tähelepanu pööratakse liigtarbimise vähendamisele ja noorte alkoholi tarbimise takistamisele. Eesmärgiks on vähendada tarbimist praeguselt kümnelt liitrilt elaniku kohta kaheksale liitrile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles