Müüki jõudsid esimesed Eesti vaarikad, mustikad ja murakad

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlvamaal asuva Kasepuu talu esimesed marjad keskturul.
Põlvamaal asuva Kasepuu talu esimesed marjad keskturul. Foto: Piret Lakson

Täna hommikul oli Tallinna keskturu lettidel näha juba esimesi kodumaa vaarikaid, mustikaid ja murakaid. Kuigi esimeste marjade kilohind on veel päris soolane, küündides 14 euroni, oli huvilisi sellegipoolest palju.

100 grammi vaarikaid maksab turul enamasti 1,40 eurot, kuid on ka odavamaid hinnaga 1,2 eurot. Põlvamaa vaarikatele pakuvad konkurentsi sama kallid Poola vaarikad.

Postimehega suhelnud müüjate sõnul on veel vaarikaid, mustikaid ja murakaid vähe ning esimesed karbid on välja pandud pigem proovimiseks. Ent juba järgmiseks nädalaks lubati rohkem marju ja soodsamat hinda.

Esimesed tibatillukesed metsmustikad maksavad 10 eurot kilo ning paaril kaubalaual võis näha ka samasuguse hinnaga murakaid. Huvilisi oli varahommikul tublisti. Vaatamata hinnale osteti mitu karpi korraga nii mustikaid kui vaarikaid.

Lettidel oli näha hulganisti kukeseeni, mis maksavad 6,50-8 eurot kilo. Ühe noormehe sõnul, kes müüb Põlvamaalt pärit kukeseeni, läheb hind odavamaks augustis, kui need saab kätte umbes nelja euroga. Herned maksavad keskmiselt 5,50 eurot kilo.

Kui veel paar nädalat tagasi küsiti 100 grammi metsmaasikate eest viis eurot, siis nüüd saab sama koguse kätte 3,50 euroga. Ühe vanema proua sõnul need enam odavamaks ei lähe, kuna suurem osa on juba ära korjatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles