Tele2 kliendid said taas ebameeldiva üllatuse osaliseks

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2 pood.
Tele2 pood. Foto: Tele2

Tarbija24 lugeja avastas eile täiesti juhuslikult, et Tele2 oli muutnud paketi tingimusi ja alates 1. juulist arvestatakse Hinnaliider 22 ja osade perepakettide puhul kõne kestvust endise ühe sekundi asemel 60-sekundilise täpsusega.

Tele2 kodulehel on Hinnaliidri ja Perepaketi tingimuste all kirjas, et alates 1. juulist arvestatakse Hinnaliider 22 kõne kestvust 60-sekundilise täpsusega ja Perepaketi kõne kestvust 60-sekundilise sammuga.

«Valisin juba mitu aastat tagasi perele sobiva paketi ning ausalt öeldes ei käi ma iga päev Tele2 kodulehel uurimas, milliseid muudatusi nad vahepeal teinud on. Normaalne oleks, kui kliente neist muudatustest SMSiga teavitataks,» sõnas lugeja.

1. juulist kehtima hakanud muudatus tuli aruteluks ka mitmetes avalikes foorumites. Tele2 kommunikatsioonijuhi Hans Saarvelti sõnul teavitab Tele2 kliente vastavalt lepingu tingimustele. «Teeme seda meie koduleheküljel, iseteeninduses ja kliendiinfo kaudu,» märkis Saarvelt.

Küsimusele, kuidas muudatus kliente mõjutab, vastas Saarvelt, et erilist mõju ei olegi. «Peresisesed kõned on niikuinii tasuta ja mõlemad paketid on oma valdkonnas Eesti soodsaimad,» ütles Saarvelt.

Ta lisas, et 85 protsenti Tele2 pakettidest arvestatakse sekundi täpsusega ja inimesed ise saavad vastavalt valida paketi, mis neile paremini sobib.

«Sarnaselt arvestavad ka teised operaatorid pakette nii sekundi- kui ka minutitäpsusega,» ütles Saarvelt. Muudatuse põhjust kommenteerides lausus Saarvelt, et «lihtsalt paketid on sellised, üks sobib ühele, teine teisele.»

Tele2 kodulehelt leiab järgmise info:

  • Hinnaliider 22 paketiga saavad liituda kõik Tele2 olemasolevad ja uued erakliendid. Teenuspaketis Hinnaliider 22 arvestatakse helistamisel kõne kestust ühesekundilise täpsusega. Alates 01.07.2013 arvestatakse kõne kestust 60-sekundilise täpsusega.
  • Pere ja Pere M paketil arvestatakse helistamisel kõne kestvust ühesekundilise sammuga. Alates 01.07.2013 arvestatakse Pere paketi kõne kestvust 60-sekundilise sammuga.

Juuni keskel vihastas Tele2 välja kliendi Sergei, kes sai tavapärasest kaks korda suurema arve, kuna ettevõte muutis paketi tingimusi ja info selle kohta oli vaid neti iseteeninduses.

Samuti ärritus nägemispuudega klient, kes sai maikuu tavatult suure mobiiliarve tõttu teada, et Tele2 on vahepeal paketi tingimusi muutnud.

Ettevõtte kinnitusel teavitasid nemad kliente muudatusest iseteeninduse vahendusel ja sellest piisab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles