Ebaaus jalatsifirma kanti juba kaheksandat korda musta nimekirja

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingad
Kingad Foto: SCANPIX

Tarbijakaitseamet teatas, et lisas taaskord musta nimekirja ettevõtte Morande Shoes OÜ, kellele kuuluvad Dream Kinga, La Vita ja Vip Kinga kauplused.

Alles see oli, kui tarbijakaitseamet ettevõtte musta nimekirja lisas. Nüüd  teatas aga amet, et ettevõtte kandus sinna taas. Seekord sattus Morande Shoes OÜ musta nimekirja kahe sissekandega kahe erineva juhtumi tõttu. Mõlemal juhul ostsid tarbijad jalanõud, mis ei vastanud lepingutingimustele. Jalatseid parandati, kuid siiski ilmnesid neil defektid.

Mõlemad tarbijad soovisid ostuhinna tagastamist, millega kaupleja nõus polnud. Tarbijakaebuste komisjon otsustas mõlema tarbija kaebused rahuldada, kuid Morande Shoes ei ole kuu aja möödudes otsuseid täitma asunud.

Ameti kogemuse põhjal võib öelda, et Morande Shoes ei ole tarbijate probleeme lahendanud. Seetõttu soovitab amet inimestel selle ettevõtte kauplustest jalanõusid või muid tooteid ostes kaaluda tõsiselt teisi alternatiive, sest probleemide tekkimisel kauplejalt tõenäoliselt abi ei saa.

Tarbijakaitseameti pressiesindaja Epp Joala sõnul lisati Morande Shoes OÜ 2012. aastal musta nimekirja viis korda ning tänavu on seda tehtud juba kolm korda. See tähendab, et ettevõte ei ole kaheksal korral tähtaegselt tarbijakaebuste komisjoni otsust täitnud.

«Klientide kaebusi on kõvasti rohkem olnud, kõik ei ole lihtsalt tarbijakaebuste komisjoni välja läinud,» märkis Joala.

Tarbijate huvisid kahjustavate ettevõtete nimekirja lisatakse ettevõtjad, kes ei ole komisjoni otsust tähtaegselt täitnud ja ei ole tarbijakaitseametit teavitanud pöördumisest kohtusse sama vaidluse läbivaatamiseks. Komisjoni otsuse täitmise tähtaeg on üks kuu peale selle teatavaks tegemist.

Vaata komisjoni otsuseid mittetäitnud ettevõtteid siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles