Odavad Hiina jalatsid levitavad poes vänget haisu

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hinnatõus peaks uuel aastal prognoosi järgi jätkuvalt aeglustuma.
Hinnatõus peaks uuel aastal prognoosi järgi jätkuvalt aeglustuma. Foto: JYSK

Hiinast toodud odavaid kodukaupu müüvad poed ehmatavad veidi tundlikuma ninaga külastajaid eemaletõukava haisuga, mis põhjustas ühel sellisesse poodi astunud naisel ohjeldamatu iiveldushoo.

«Juba poodi sisenedes tundsin, et midagi on väga valesti – ninna lõi vastik hais, nagu oleks põletatud imalaid lõhnaküünlaid ja lisaks maha kallatud paar pudelitäit õhuvärskendaja kontsentraati,» räägib Tiiu (42), kes ei suutnud Tallinnas Kristiine keskuse JYSKi kaupluses kauem kui viis minutit olla, kirjutab Õhtuleht.

Ka mitmetes teistes Hiinast toodud kodukaupadega äritsevates poodides käinud inimesed on vastikut lõhna kurtnud ja avaldanud imestust, et kuidas küll müüjad sellises keskkonnas vastu peavad.

JYSKi Eesti regiooni juht Merike Kaesveld tõrjub väited haisu võimalikust tervistkahjustavast mõjust jutuga väga püsivast müüjate kaadrist, küll aga tunnistab ta, et kergete suvejalatsite Crocside Hiina analoogid eritavad lõhna vahetult pärast kilepakendist välja võtmist.

«Ilmselt on tootmisprotsessi käigus tekkinud lõhnad jäänud pakendisse ja kui me need siin välja võtame, siis on lõhna tunda,» selgitab Kaesveld, kelle sõnul võib lõhnata näiteks värv- või sidusaine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles