Telefon käis salapärase rikke tõttu viiel korral hoolduses

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Elisa klient pöördus kolme kuu jooksul viiel korral telefoni tõrgetega Elisa esindusse. Iga pöördumise järel tegi Elisa telefonile tarkvara uuenduse, kuid telefonil puuduseid ei tuvastanud.

Mullu oktoobris ostis klient Elisast mobiiltelefoni Sony Xperia hinnaga 279 eurot, seisab Tarbijakaebuste komisjoni otsuses. Ajavahemikus 22 detsember kuni 18 märts on tarbija mitmesuguste tõrgete tõttu pöördunud Elisa poole kokku viiel korral. Viis korda on telefon olnud ka hoolduses. Elisa tegi iga pöördumise järel telefonile tarkvara uuenduse, kuid hoolduskeskuses telefonil tootjapoolseid puudusi ei leitud. Ostja arvates ei ole kaupleja aga suutnud telefoni puudusi tuvastada ning nõudis Elisalt tasutud raha tagastamist.

Kuna Elisa kliendi nõudmisega ei nõustunud, pöördus klient tarbijakaebuste komisjoni. Istungil selgus, et kaupleja ise ei ole telefoni testinud. Komisjon palus, et Elisa ka ise telefoni testiks. Elisa testiski, kuid paari päeva jooksul vigu ei leidnud.

Sellest hoolimata tagastas Elisa kliendile soovitud summa. Nimelt nõustus Elisa, et kliendile on telefoni kontrollimise, vea otsimise ja  hooldusega tekitatud põhjendamatuid ebamugavusi. Näiteks oli tarbija soovinud telefoni saata erapooletusse ekspertiisi, kuid telefoni tagastamine Elisa poolt viibis ja klient ei saanudki telefoni ekspertiisi saata.

Seaduse järgi loetakse lepingu rikkumiseks ka asja parandamise või asendamisega ostjale põhjendamatute ebamugavuste tekitamist, mistõttu leidis komisjon, et Elisa peab kliendile telefoni hüvitama.

Elisa hooldustoe juhi Ivar Tennokese sõnul võtab Elisa tarbija kaebustele lahendamisel arvesse kõiki kliendiga seotud aspekte ning langetab sellest tulenevalt otsused juhtumipõhiselt.

«Antud olukorras tuleks mainida, et tegemist on väga erandliku juhtumiga. Telefonis tõesti viga ei tuvastatud ja telefon on korras. Antud lahendi puhul said hoopis määravaks tegevused, mis olid seotud kliendi kaebusele vastamisega ning sellega seonduvalt pikale veninud telefoni testimisega,» rääkis Tennokese, kelle sõnul pakkus lahenduse telefon välja maksta Elisa ise. «Soovime kliendi ees veel kord vabandada tekkinud ebamugavuste eest ning anname teada, et antud otsus on juba täitmisel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles