Rootsi professor kutsub üles laste juuresolekul napsitamist keelustama

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Stockholmi ülikooli õigusprofessor Madeleine Leijonhufvud kutsus üles keelama vanematel oma laste juuresoleku alkoholi juua.

«Lapsevanema kohus on olla kaine, kui ta on koos lastega,« põhjendas Leijonhufvud The Locali teatel ajalehele Dagens Nyheter, vahendab ERR Uudised.

Ta tõi välja, et Rootsis elab iga viies laps koos ühe või kahe joomisprobleemiga vanemaga, ning väitis, et uus seadus, mis näeks sellistele vanematele ette karistuse, aitaks probleemi lahendada.

Professori hinnangul võiks selline tegu olla raskusastmelt võrdne väiksemate kuritegudega, mille eest võib karistada kuni kuuekuuse vangistusega.

Kuigi ettepanek on sihitud igapäevase purjutamise vastu, soovitab see, et lapsevanemale oleks keelatud ka õhtusöögi kõrvale lapse juuresolekul pokaali veini joomine – Leijonhufvud põhjendas nii ranget nõuet asjaoluga, et veini joonud vanem ei saaks näiteks oma haiget last haiglasse sõidutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles