Selgusid kiirabiteenuse pakkujad kõikjal Eestis

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Terviseameti konkursikomisjon allkirjastas esmaspäeval viimased kiirabi järelkonkursi dokumendid, millega said valitud kiirabiteenuse pakkujad kõikjal Eestis.

Konkursikomisjon tegi ettepaneku valida Põlvamaa teenuseosutajaks OÜ Tõrva Tervisekeskus, Tallinn II teeninduspiirkonnas Tallinna Kiirabi ja Ida-Virumaa osale AS Karell Kiirabi.

Järelkonkursile Põlvamaale laekus neli taotlust, Ida-Virumaa osale (terve maakond, välja arvatud Narva ja Narva-Jõesuu) kolm ja Tallinn II teeninduspiirkonnale üks taotlus. Sellega on valitud teenuseosutajad järgmiseks viieaastaseks lepinguperioodiks kõikjale Eestis.

«Järelkonkurss oli kahtlemata tasavägisem,» ütles terviseameti peadirektori asetäitja Üllar Kaljumäe. «Kuigi kahes teeninduspiirkonnas on veel pooleli kohtuvaidlused, ei tohiks see asjaolu kuidagi mõjutada teenuse kättesaadavust nendes piirkondades.» Terviseamet teatas, et kasutab vajadusel seadusega antud õigust määrata sellises olukorras nendele piirkondadele ajutised asendajad.

Kiirabi avalik konkurss ja teeninduspiirkondade ümbervaatamine algas eelmise aasta lõpus eesmärgiga parandada ja ühtlustada kiirabi kättesaadavust ning brigaadide võimekust ja töökoormust riigis.

Järgmise kahe aasta jooksul lisanduvad riiki kokku 12 uut kiirabibrigaadi ja viis uut kiirabibaasi. Kõikide muutuste tulemusena peaks kiirabi keskmine ooteaeg riigis ühtlustuma ja kokkuvõttes lühenema 10-12 protsendi võrra ning paranema kiirabiteenuse kvaliteet, koostöövõimekus pääste ja politseiga ning kiirabi üldine kriisivalmidus. Suureneb kiirabiettevõtete juhtimispädevus ning ühtlasi ka vastutus. Järgmisel lepinguperioodil vaadatakse ka üle kiirabitöötajate töötasustamise põhimõtted.

Konkursside tulemusena on alates 1. jaanuarist 2014 kiirabi korraldus teeninduspiirkondade lõikes järgmine (sulgudes maksimaalne brigaadide arv):

Tallinn I ja Tallinn II  – Tallinna Kiirabi (22)

Mulgi-Järva ja Tartu-Vooremaa – SA Tartu Kiirabi (20)

Harju-Viru ja osa Virumaast – AS Karell Kiirabi (17)

Lääne-Harju – SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla (12)

Pärnu – SA Pärnu Haigla (9)

Virumaa (Narva ja Narva-Jõesuu) – SA Narva Haigla (4)

Saare – SA Kuressaare Haigla (3)

Lõuna (Valgamaa) – AS Valga Haigla (3)

Lõuna (Võrumaa) – AS Lõuna-Eesti Haigla (3)

Lõuna (Põlvamaa) – OÜ Tõrva Tervisekeskus (3)

Tartu kiirabi, regionaalhaigla ja Tallinna lastehaigla jäävad osutama ka reanimobiiliteenust kokku kuue brigaadiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles