ERR: kurgikasvatajad loodavad tänavu head saaki

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurk tehases.
Kurk tehases. Foto: Toomas Huik

Kesk-Eesti kurgikasvatajad on alustanud tavapärasest nädala jagu varem saagi koristamist ja kui augusti keskpaigani öökülma ei tule, loodetakse kokku koguda korralik saak.

Kui kurgipõldu mõõdetakse juba hektarites, tuleb saagikoristus mehhaniseerida, Järvamaa talunik Kuido Paimla loodab oma kahe hektari suuruselt põllult koguda vähemalt 50 tonni kurki, sest juunis oli nii päeval kui ka öösel sooja parasjagu, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Taimede ettekasvatamise ajal oli veel üsna külm, aga siis läks järsku soojaks ja siiamaani,» ütles Paimla, kelle sõnul kujuneb kurgisaak tänavu ilmselt üsna heaks.

Mõlemad suurtootjad müüvad saagi Põltsamaa Felixile, kes on sõlminud lepingu kümne talunikuga, ostudirektor Priit Pärs ütleb, et Eesti tootjailt varutakse vähemalt 1100 tonni kurki ja kuna tulemas on hea kurgiaasta, kindlasti rohkemgi; kuigi Eestist saaks kokku osta kogu tootmiseks vajaliku toorme, tuuakse umbes 400 tonni kurki ka sisse, peamiselt Saksamaalt.

«Lõunapool algab kurgihooaeg lihtsalt varem, meie tellimuste maht eksportturgudele on nii suur, et me lihtsalt ei jõuaks selle ajaga, kui Eestis kurgisaak tuleb, ära toota, see on puhtalt ekspordimahtude pärast,» selgitas Pärs.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles