Lugeja küsib: miks ei saa kohe pärast tallinlaseks registreerumist odavamalt parkida?

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe linnaosa. Illustratiivne foto.
Lasnamäe linnaosa. Illustratiivne foto. Foto: Raigo Pajula

Tarbija24 lugeja on olnud kuu aega ametlikult Tallinna elanik, kuid kui ta soovib oma maja ette teeservale autot parkida, siis nõutakse parkimise eest sama suurt summat kui inimeselt, kes ei ole Tallinna elanik. «Samas on olemas ka maksusoodustus kohalikule elanikule, aga selle saamiseks peab minu elukoht olema rahvastikuregistris vähemalt kaks kuud avaliku tasulise parkimisala lähedal. Ma ei saa aru, miks peab ootama kaks kuud?» küsib lugeja.

Vastab Tallinna transpordiamet

Tallinna linnas on tasuline parkimine, sh maksusoodustuste andmine parkimisel tasulisel parkimisalal, reguleeritud Tallinna Linnavolikogu 20. detsembri 2012 määruse number 30 «Tallinna avalik tasuline parkimisala ja parkimistasu» alusel. Määruse järgi on elanikul õigus saada maksusoodustust parkimisel rahvastikuregistrisse kantud elukoha järgses tasulises parkimistsoonis tingimusel, et taotleja elukoht asub vähemalt kaks kuud enne taotluse esitamist tasulisel parkimisalal. Nõue on tingitud asjaolust, et vältida taotluste esitamist isikute poolt, kes maksusoodustuse saamise eesmärgil manipuleerivad elukoha registreerimisega tasulises parkimisalas. Maksusoodustuseks on määruse järgi 38,35 eurot aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles