Haigekassa: tasuliste teenuste hind võib kerkida

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi 4000 tööandjat on küll haigekassas isikuid kindlustanud, kuid ei ole neile väljamakseid teinud.
Ligi 4000 tööandjat on küll haigekassas isikuid kindlustanud, kuid ei ole neile väljamakseid teinud. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Oktoobrist kehtima hakkav patsientide vaba liikumise direktiiv võib pikendada ravijärjekordi ning haigekassa ei välista, et ka tasuliste teenuste eest tuleb edaspidi hakata rohkem maksma.


Sügisel lihtsustub Eesti patsientide võimalus pöörduda ravile ükskõik millisesse Euroopa Liidu riiki ning samamoodi saavad Eestisse ravile tulla kõikide Euroopa liidu riikide kodanikud, kusjuures ravikulud hüvitab koduriigi tervisekindlustus, vahendas ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

See võib aga eraarsti juurde pääsemise ooteaega veelgi pikendada ja tõenäoliselt kerkib ka tasuliste teenuste hind.

«Aga kui me vaatame Eestis osutatavat arstiabi mahtu ja seda, kui palju tasub selle eest ravikindlustus ja kui palju inimesed ise, siis inimeste endi poolt tasutav ravikulu hulk jääb täna alla kahe protsendi,» rääkis haigekassa Harju osakonna direktor Ado Viik lisades, et tasuliste teenuste hinnakirja paneb siiski paika nõudmine ja pakkumine.

Kuigi Viik möönis, et Soomes on eriarsti vastuvõtule mitu korda pikemad ooteajad kui meil, on hirm, et teistest riikidest tulijad meie järjekordi veelgi pikendaksid tema sõnul alusetu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles