Peekonisaaga San Franciscos: tuhanded fännid nõuavad restorani taasavamist

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peekonisändvitš.
Peekonisändvitš. Foto: SCANPIX

Rahulikus Haight-Ashbury rajoonis San Franciscos on lahvatanud skandaal: tuhanded peekonisõbrad avaldavad toetust maikuus suletud restoranile, mida kutsutakse nimega Bacon Bacon.

Terviseamet sulges maikuus naabrite kaebuse peale populaarse restorani Bacon Bacon. Naabrite sõnul oli restorani ümber leviv peekoni hais lämmatav. Nüüd on aga ligi 3000 peekonisõpra alla kirjutanud petitsioonile, millega restoranile toetust avaldatakse, kirjutab Wall Street Journal.

Phylis Johnson-Silk, kes elab oma lemmikrestoranist kohe ümber nurga, valmistab märke, millel on näiteks kirjas, et peekon ruulib. Restoraniomanik tegi aga särgid kirjaga «Nuusuta seda!», mis mehe kinnitusel lähevad kui soojad saiad.

Üks restorani suur fänn, 24-aastane Nick Barnes, tätoveeris aga aasta tagasi oma randmele Bacon Bacon logo ja sõnas, et on sulgemisotsuse tõttu «laastatud».

Väga paljud fännid on sõna võtnud nii Facebookis kui ka Twitteris. Näiteks küsis üks San Francisco elanik Michael Siliski Twitteris, et kuulge, kellele siis ei meeldiks peekoni lõhn.

44-aastane restoraniomanik Jim Angelus avas söögikoha 2012. aasta jaanuaris. Seni ei olnud veel keegi vänge lõhna üle kurtnud. Käesoleva aasta aprillis esitasid aga naabrid restoranist tuleva haisu  peale kaebuse terviseametile.

Iowa ülikooli professor Ken Prusa selgitas, et peekoni ülejääkide kõrvalproduktid võivadki väga ebameeldivalt lõhnata, umbes nagu värv või märgunud papp. Angelus oleks pidanud restorani muretsema halva lõhna vähendamise süsteemi, kuid keeldus, kuna see on liiga kallis.

Terviseameti kinnitusel lõhnas restoran liiga tugevalt ning restoranil polnud ka tegevusluba. Angelus vaidles sellele vastu. Pärast seda otsust muutus õhk pingeliseks. Sulgemisotsus sai tähelepanu nii kohalikes ajalehtedes kui blogides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles