Korteriühistu: midagi nii hirmsat ei osanud oodata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdunud pesupuu paiknes kortermaja akna taga.
Murdunud pesupuu paiknes kortermaja akna taga. Foto: Kristjan Teedema

Korteriühistu juht tunnistab, et pesupuudel kõlkuvad lapsed valmistasid ühistule ammu peavalu, kuid teemat üldkoosolekul ei tõstatatud. Selle peale lihtsalt ei tuldud, et midagi nii hirmsat võib juhtuda.

Tartus kaotas juuni lõpus elu seitsmeaastane tüdruk, kellele kukkus peale mänguväljaku kõrval olnud vana pesupuu.

Korteriühistu, kelle hoovis õnnetus toimus, võttis metallkonstruktsioonid maha.

«Abikaasa ütles, et see oli murdunud edasi-tagasi kiigutamise tagajärjel, sellel olid muljumisjäljed,» ütles korteriühistu juht (nimi toimetusele teada), kes oli juhtunust šokis.

«Väga kurb lugu ... Olin endast täiesti väljas,» rääkis naine, kelle sõnul asus pesupuu kohe tema akna all.

«Saan aru, et lastel on igav, kuid need pesupuud ei ole ju lõhkumiseks mõeldud. Seal roniti tihti lausa kolme-neljakesi peal!» rääkis ühistu juht, kolme lapse ema. «Suuremate laste eeskujul tegutsevad ka väiksemad ja kannatada võib saada ilmsüüta kõrvalseisja,» lisas ta.

Ehkki pesupuudel ronivad lapsed on ühistule kaua muret valmistanud, ei ole teemat varem üldkoosolekul tõstatatud. Selle peale pole seni lihtsalt tuldud, et midagi nii hirmsat võib juhtuda.

«Kas tõesti peaksime maha võtma kõik puud, põõsad, lõhkuma pingid, tegema maja ümbruse puhtaks, et midagi niisugust enam ei juhtuks?» küsis nõutu juhatuse esimees.

«Kui puu mädaneks, siis loomulikult tuleks maha võtta, nagu olid lood selle roostetanud toruga,» arvas aga hukkunud tüdruku ema Kati.

Lähiajal on plaanis kokku kutsuda korteriühistu juhatus ja tõstatada küsimus, mis saab edasi. Elanikud aga ootavad, millal juba uued konstruktsioonid pesu kuivatamiseks üles pannakse.

Hoovis olev vara ei ole korteriühistu arvel. Vara eest vastutavad kõik korteriomanikud ühiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles