Kuidas tagastada e-poest ostetud kaup?

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saadetised.
Saadetised. Foto: SCANPIX

Teinekord on kliendil tarvis ostetud kaup tagastada. Tavapoes oskame seda kõik, kuid netipoodide puhul pole tagastamise reeglid veel kõigil selged, tõdes Eesti Posti pressiesindaja Inge Suder.

Kõigepealt tuleb uurida, kes tasub saatekulud. Olenevalt kaupmehest võib selleks olla müüja ise või klient. Kui arve jääb kliendi kanda, tekib küsimus, kas saata tähitud pakk või lihtsaadetis.

Suderi sõnul on hinnalisemate saadetiste puhul võimalike vaidluste ärahoidmiseks parem kasutada tähitud paki võimalust, kuna selle liikumisteekond on jälgitav ning tagab kindlustunde, et pakk ka kohale jõuab. Lihtsaadetis sobib odavamate esemete saatmiseks.

«Netipoest ostetud kauba tagastamisel on oluline meeles pidada, et postkontorisse või kulleriga kohale toimetatud paki saab tagastada ainult postkontorisse. Pakiautomaadist väljastatud paki saab tagastada nii postkontorisse kui ka pakiautomaati,» lausus Suder.

Postkontorisse tagastades peab pakk olema originaalpakendis, mis võib olla avatud. Lisaks peab pakil olema alles ka algne aadresskaart. Pakiautomaadis tagastamisel peab olema aadresskaart või tagastuskood.

Kuidas toimida?

Vali pakiautomaadi esikuvalt «Tagasta pakk»

  • Vali sobiv kapisuurus, saab valida väiksema kapi kui esialgne, kui on soov tagastada saabunud pakist vaid osa esemetest.
  • Sisesta esialgses paki saabumise sõnumis sisalduv tagastuskood või skaneeri pakil olev vöötkood.
  • Kleebi pakile automaadist väljastatud uus aadressikaart. Oluline on originaalaadresskaart uue aadresskaardiga üle kleepida.
  • Pakk tuleb panna avanenud kappi.

Üldjuhul lubavad müüjad kauba tagastada 14 päeva jooksul, kuid see aeg võib olla erinev. Suder toonitas, et kindlasti tasub enne kauba tellimist müüja kodulehelt ka tagastustingimused välja selgitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles