Laupäeval toimuvad Türil Eesti Meistrivõistlused Grillimises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grillfesti võistluste fantaasiavooru stiilinäide - grillil valmistatud jalgpalliväljak
Grillfesti võistluste fantaasiavooru stiilinäide - grillil valmistatud jalgpalliväljak Foto: Grillfest.ee
Eeloleval laupäeval, algusega kell 11.00, toimuvad Türi rannas ja lauluväljakul „Eesti Meistrivõistlused Grillimises 2009".

Võistlustule süütavad ligi 100 võistkonda ja roogasid valmistavad rohkem kui 1000 inimest.

Vastavalt Eesti Grilliliidu võistlusreeglitele võisteldakse kahes voorus - Rakvere Lihakombinaadi maitsestamata searibi grillimises ja fantaasiaroa valmistamises. Auhinnad pälvivad kummaski kategoorias kolm edukamat võistkonda. Esitluse eripreemia antakse fantaasiavoorus parima esitluse teinud võistkonnale. Võistlustööde hindamine toimub vastavalt rahvusvaheliselt tunnustatud meetoditele.

Eraldi võistlusalal peetakse nn noortevõistlust, mis toimub juba kolmandat korda ja kannab nime „Koolidevahelised Meistrivõistlused Grillimises - Grillium". Koolinoorte võistlustööde tase on igal aastal olnud üllatavalt kõrge ja võistlusel osalejatest sirgub eesti grillikultuuri edendajate järelkasv.

Barbecue-ahjudega küpsetajad osalevad rahvabarbecue võistlusel „Eesti Rahva Barbecue Võistlus - BBQ".

Toiduvalmistamise suurvõistluste korraldajad on Eesti Grilliliit, MTÜ Toidukultuuri Eest, Türi Vallavalitsus, Rakvere Lihakombinaat, Meira ja Selver.

Võistluste toimumise auks on ansambel Tom Karik ja KaljuKotkas loonud ka meeleoluka grillilaulu „Anna ainult tuld!". Laulu esmaesitus toimub laupäeval võistluste laval ja seda saab kuulata ka võistluste kodulehel http://grillfest.grillfest.ee.

Grillfesti grillimisvõistluseid korraldati esimest korda kümne aasta eest Haapsalus Paralepa rannas. Eelmisel aastal külastas võistluseid 16000 inimest, sissepääs on kõigile tasuta.

Kohtumiseni Grillfestil!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles