Võsu rannas varitsevad puhkajaid ohud

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi katkised ronimisvahendid ja katmata augud on Eestis viimasel ajal nõudnud mitmeid ohvreid, tuleb Lääne-Virumaa ühes tuntumas rannas Võsul puhkajatel arvestada just nende ohtudega.

Võsu rannas olev nõukogudeaegne laste ronimispuu kolmest jalast üks on täiesti maast lahti ning selle kallet võiks kadestada ka Pisa torn. Randa viiva tee ääres on aga mitu katmata lahtist auku, mille sammaldunud servad reedavad, et sellistena on need seal olnud juba aastaid. Veel eile olid aukude peale pandud üksikud oksad, mis ilmselt peaksid möödakäijaid nende eest hoiatama.

Vihula vallavanema Raivo Uukkivi sõnul korrastatakse randa iga suvitushooaja eel, sh korrastatakse siis ka kõik atraktsioonid. «Rannale on antud kotkalipp, mis näitab, et tegemist on heas korras supelrannaga,» on Uukkivi veendunud. Küsimusele, kas vallavõim ohtlikust ronimisredelist teadlik on, vastas vallajuht, et kuivõrd neil on hooldusmees, siis loodetavasti ollakse nendest probleemidest teadlikud.

«Ka selle redeliga on tänavu mitmeid kordi tegeletud ja seda tagasi paigaldatud. Paraku on tegu lastele mõeldud atraktsiooniga, mis ei pea vastu, kui selle kallal täiskasvanud õhtusel ajal oma jõudu näitavad,» rääkis Uukkivi. Just seetõttu on otsustatud  redel demonteerida ja valla haldusmeeskonnalt on see töö tellitud tänaseks (16.07). «Siinjuures peab rõhutama, et ega nõukaaegsetel atraktsioonidel midagi viga pole, kui nad on nõuetekohaselt paigas ja korras. Samas võib ka palju paha juhtuda tänapäevaste atraktsioonidega, kui need pole nõuetekohaselt paigaldatud,» rääkis vallajuht.

Uukkivi sõnul ei oska ta Postimehe poolt saadetud piltide põhjal öelda, kelle maal asuvad lahtised augud. Küll aga kinnitas ta, et ohutuse eest peab vastutama just maaomanik. «See võib olla seotud mõne kunagise nõukaaegse puhkekodu ehitisega,» arvas vallajuht. Ta lisas, et igal juhul oleks hea saada teada augu täpsem asukoht, et vald saaks selle tähistada, otsida üles omaniku ja lasta tal oht likvideerida. «Kuigi pildi järgi otsustades see väga ohtlik pole, sest on täidetud,» arvas Uukkivi.

Kui tead sarnaseid ohtlikke kohti, siis teata sellest aadressil online@postimees.ee.

Copy
Tagasi üles