ERR: seadusemuudatus keelab hambavalgendajate jaemüügi internetis

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks ilusale naeratusele peaksid ka hambad olema terved.
Lisaks ilusale naeratusele peaksid ka hambad olema terved. Foto: SCANPIX

Sotsiaalministeerium ja terviseamet plaanivad müügilt kõrvaldada ebaseaduslikud ja tervisele kahjulikud hambavalgendajad.

Vaatamata sellele, et juba aasta tagasi võeti vastu Euroopa kosmeetikatoodete direktiiv, mis lubab vesinikperoksiidi sisaldavaid hambavalgendustooteid esmakordselt kasutada vaid hambaarsti juures, leidub neid interneti müügikeskkondades siiski veel sadu, vahendab ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Mida kasutajad ei pruugi teada on aga see, et sellised geelid on enamjaolt liiga suure vesinikperoksiidi sisalduse tõttu Eestis keelatud, lisaks mõjuvad need väga ohtlikult ka kasutajate hammastele.

«Sotsiaalministeeriumis toimus rahvatervise seaduse muutmise arutelu ja sügisel, kui võetakse vastu rahvatervise seaduse muutmine, siis igasugune interneti jaemüük on keelatud,» selgitas terviseameti kemikaalide ja tooteohutuse büroo peaspetsialist Natali Promet.

Hambaarst Marek Vinki hinnangul on aga hambavalgendustooted tervisele eriti ohtlikud juhul, kui neid ei aita valida professionaal, kuna neid väärkasutades võivad hambad muutuda liiga heledaks, isegi läbipaistvaks, ning nendega võidakse vigastada hambaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles