Lugeja küsib: kes peab puhastama kõrgesse rohtu kasvanud teeääri?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niitmata teeäärtega on hädas ka suured omavalitsused.
Niitmata teeäärtega on hädas ka suured omavalitsused. Foto: Toomas Huik/ Postimees

«Meie suvilasse viib väike kruusatee, mille ääres sõna otseses mõttes kõrguvad kõrged putked. Kuna tee on kitsas ja käänuline, siis on tekkinud juba mitu avariiohtlikku olukorda. Kelle kohustus on neid teeääri niita, kas see on tee haldaja ehk valla kohus või peab seda tegema kõrval asuva heinamaa omanik?» soovib lugeja teada.

Vastab maanteeameti peadirektori asetäitja hoolde alal Toomas Tootsi.

Teeäärte niitmist teemaa ulatuses peab korraldama tee omanik. Rohu kõrgus ja niitmise sagedus tee peenardel on ette kirjutatud majandus-ja kommunikatsiooni ministri määrusega «Tee seisundinõuded».

Riigimaanteede puhul teostab hooldetöid, sealhulgas ka tee äärte niitmistöid, maanteeameti palgatud hooldeettevõte. Lepingutes on lisaks sätestatud, et üks kord aastas tuleb niita rohi ka kogu teemaa laiuselt. Niitmise laius sõltub niisiis olemasoleva teemaa ehk transpordimaa laiusest.

 Sageli on just kõrvalteede ja ka kohalike (ehk kohalike omavalitsustele kuuluvate teede) teemaa väga kitsas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles