Kahaneva klientuuriga Saaremaa majutusasutused tõstavad hindu

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Kuressaare linnuse ees.
Turistid Kuressaare linnuse ees. Foto: Egert Kamenik/Postimees.

Statistikaameti andmetel vähenes ööbimiste arv Saare- ja Muhumaa majutusettevõtetes aprillis mullusega võrreldes enam kui veerandi võrra. Samas oli aga ööpäeva keskmine maksumus Saaremaa hotellides Eesti kõige kõrgem.

Kuressaare turismiinfokeskuse juhataja Karmen Paju sõnul on Saaremaa hotellid miskipärast alati kõrgema hinnaklassiga hiilanud, kirjutas Oma Saar.

«Seda kõrget hinda on meile ka ette heidetud,» rääkis ta. «Näiteks on Harjumaa elanikud siin rahuolematust üles näidanud.»

Tänavu aprillis tuli Saaremaa majutusettevõtetes ööbida soovijal välja käia keskmiselt 529 krooni, mis on Eesti kalleim hind. Näiteks Tallinna hotellides oli ööpäeva keskmine maksumus samal perioodil 523, Tartus 458 ja Pärnus 375 krooni. Eesti keskmine näitaja oli 456 krooni ja kõige odavam oli ööbida Jõgevamaa majutusasutustes, kus keskmine hind küündis vaid 192 kroonini.

Mullusega võrreldes on ööbimine Saare maakonna majutusasutustes kallinenud 139 krooni ehk ligi 36 protsendi võrra. Kui võrrelda aga käesoleva aasta märtsiga, kallines ööbimine Saaremaa hotellides ja spaades koguni 227 krooni ehk veidi enam kui 75 protsenti.

Karmen Paju sõnul võis üheks järsu hinnatõusu põhjuseks olla talvel ja varakevadel mitmes spaas turistide ligimeelitamiseks tehtud hinnaalandused.

Küsimusele, kuidas ikkagi seletada hinnatõusu ajal, mil ööbimiste arv meie hotellides näitab kahanemistendentsi, vastas Paju: «Ju siis majutusasutuste juhid leiavad, et olukord polegi veel nii hull. Kuna elame aga ajal, mil iga inimene oma raha hoolikalt loeb, siis minu soovitus oleks küll, et hinnapoliitikasse suhtutaks hoolikamalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles