Kogemus Orissaares: veiniklaasile lisandus 10 eurot

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaas veini maksis söögikohas sama palju kui terve pudel.
Klaas veini maksis söögikohas sama palju kui terve pudel. Foto: SCANPIX

Orissaare Soneburgi kohvikus einestanud pere märkas üllatusega, et veiniklaasi hinnale oli lisatud 10 eurot. Kohviku juhataja kinnitusel oli tegu inimliku näpuveaga.

«Kliente tundus olevat palju ja teenindajad tundusid olevat silmanähtavalt hädas oma tööga,» meenutas eelmisel laupäeval toimunud vahejuhtumit Tarbija24 kaebusteraamatus lugeja Tom. Mehe sõnul ootasid nad ettekandjat 15 minutit ja otsustasid siis letist tellida.

«Kuna tellimus sisaldas ka klaasi valget veini, siis suutis teenindaja panna selle klaasikese hinnaks pudeli hinna- no ikka juhtub, mainisin seda ja toksis kassaaparaati siis 10 eurot väiksema numbri. Ühtegi vabandust ei tulnud,» kirjutab mees. Tom kurdab, et pool tundi pärast tellimust toodi lauda noad-kahvlid ja kaks väikest leivaviilu. «Kui oli 50 minutit läinud, läksin küsima, et kaua aega veel minna võiks. Seepeale öeldi, et süüa tehakse parasjagu mingile muule laudkonnale ja meie omi pole veel tegema hakatudki,» meenutas mees.

Tema sõnul käis sama asja küsimas ka üks soomlane, kelle käest vabandust paluti. Tomi kõrvallauast läksid inimesed lihtsalt ära, kuigi olid praadide eest maksnud, aga ei jõudnud neid ära oodata. Tomi sõnul otsustas ta tellimuse tühistada ja küsis raha tagasi. «Mitte ühtegi vabandust ei kuulnud neilt. Pikkade tumedate juustega näitsik ütles ainult, et tal on ka kiire ja et oleme ühed ebameeldivad inimesed,» on mees pahane, kes sellise märkuse peale tuletas enda sõnul meelde 10 euro lisamist arvele, millele ei järgnenud mingit vabandust.

Teenindaja näpuviga

«Kuna ma ise ei saa kogu aeg kohal olla, siis ei saa 100 protsenti öelda, kus on tõde või kus vale,» rääkis kohvik-restorani Soneburg juhataja Maarja Kumpas. Tema sõnul on väidetavalt teema üle paisutatud ja inimesed ei oodanud 50 minutit.
«Vein läks esialgu arvel valesti näpuvea tõttu, kuna meil on puutetundlikud kuvarid ja ühe kogemata vales suunas tehtud puudutusega võib sisestada kassasse vale asja,» selgitas ta. Kumpas kinnitas, et teenindaja parandas vea enne, kui klient jõudis seda temale öelda.

Juhataja möönis, et kuna suvel on osaliselt tegemist hooajaliste töötajatega, siis nende tase võib-olla tõesti ei ole päris võrdne nendega, kes on seda tööd mitu aastat teinud.

«Teenindajad on saanud koolituse kohapeal ja kui viisakusest rääkida, siis ei saa kindlasti mitte üldistada, et kõik on ebaviisakad, vaid et kui tõesti midagi öeldi, siis on jutt ühest teenindajast ja tema on oma noomituse juba saanud,» rõhutas juhataja. Ta lisas, et vahel on kiireid päevi, kus võib-olla kiiruse tõttu ei suudeta kinni pidada kõigist reeglitest. Juhataja sõnul toimib lauast tellimine väga hästi ja rahulolematuid kliente kohtab väga harva.

«Ükski toitlustusettevõte ei ole kaitstud rahulolematute klientide eest ja isegi väga heasse restorani satub inimesi, kelle meele järgi keegi ei suuda olla,» leidis Kumpas. Ta lisas, et suhtleks meeleldi kliendiga, kui see temaga ühendust võtaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles