Puhka Eestis!

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaadakem hanesid: huvilisi kutsutakse septembris Hanila valda kaheks päevaks hanede kogunemist vaatama, hind 249 eurot. 
Hinnas transport, majutus, toitlustus ja ekskursioonid, kuid kõik toimib vastavalt ilmale ja parajasti näha olevatele lindudele.
Vaadakem hanesid: huvilisi kutsutakse septembris Hanila valda kaheks päevaks hanede kogunemist vaatama, hind 249 eurot. Hinnas transport, majutus, toitlustus ja ekskursioonid, kuid kõik toimib vastavalt ilmale ja parajasti näha olevatele lindudele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Allikaks eestimaalastele mõeldud turismiinfolehekülg puhkaeestis.ee, anname Arteri lugejatelegi pakutavast väikese ülevaate.

«Taevas süttivad esimesed tähed, õrn-hall udu laskub jõekäänakutele ja madalale märjale heinamaale. Võimsad männimetsad kohisevad ja kaarutavad järskudel jõekallastel. Õhus on kanarbiku hõngu, mustika maitset ja inimeste nägudel väreleb lõkketule kuldne kuma.»

Selliselt tutvustab Kallaste talu Harjumaal paketti «Mustikametsa romantika Padisel», milles sisaldub ööbimine tarekeses, lõke tarekese kõrval, kolmekäiguline õhtusöök, massaaž, saun, paadisõit, jalutuskäik ja hommiksöök kahele. Varasema 170 euro asemel tuleb nüüd eripakkumisega välja käia vaid 159 eurot, ent jääb selgusetuks, mis saab romantikapaketist tormise ilmaga.

Ööbimine tundub olevat Eestis üldse luksuskaup. Piltide järgi otsustades igati tagasihoidliku Kipi-Koovi matkakeskuse külalistemajas küsitakse toa eest – nagu paljudes teisteski sarnastes kohtades – 32 eurot, Tõstamaa vallas Maria talus öö veetmine on lausa poolsada eurot väärt. Väga kitsas Uma Kuupi külaliskorteri toas Võrus kasseeritakse öömaja otsijailt suisa müstilised 34 eurot, kusjuures teler asub puhkeruumis, teid teenindab valveta parkla, olme- ja hügieeniruumid on üldkasutatavad ja hommikusöögi eest peab eraldi maksma.

Telgi laenutus maksab – olenevalt paigast – 2 kuni 10 eurot ja õnneks leidub hulgaliselt ka hinna ja kvaliteedi suhtele adekvaatselt lähenevaid ettevõtjaid. Misso vallas järveäärses Vetevana talus saab omapärases majakeses sõba silmale 8 euro eest, Nina talus Orjakul tuleb muinasjutulises majakeses inimese eest välja käia 50 senti rohkem.

Ekstreemsete elamuste eest on ekstreemseid hindu aga alati küsitud. Miks mitte külastada näiteks telksauna (koosneb telgist, raamistikust, pingutusvaiadest, ahjust-kerisest, korstnatorudest), mis pakub «unistuste elamust ja võimaldab saunamõnusid nautida kohtades, kus see varem kunagi pole võimalik olnud»? Korraga mahub telki ihu harima kuus inimest ja saunapilet maksab alates 35 eurost. Igaks juhuks peab tasuma ka tagatisraha 50 eurot.

Mobiilse kümblustünni eest tuleb nädalavahetusel välja käia aga 150 eurot, kusjuures tünni kütmine sobiliku temperatuurini maksab ekstra 50 eurot, tagatisraha on 100 eurot ja pühade ajal kehtivad 20 protsenti kõrgemad hinnad.

Ilmselt saab ekstreemsuste hulka lugeda ka üheksatunnist ajaveetmist kolme pildistamisavaga fotovarjes, et tundma õppida kotkaste elu ja metsikut loodust. 130 euro eest inimese kohta antakse kaasa ka toidupakk, tool ning hinnas on varjesse viimine ja sealt toomine. Aga eks tasub minna ja tšekata, sest kes teab – isegi «hundile pole tee vaatlusplatsile võõras»!

Tõelised loodusevaatlemise gurmaanid peavad aga ootama septembrini, sest alles siis läheb mölluks. Lindude ja loomade vaatlus Haapsalu kandis maksab 1150 eurot, ning ärge unustage, et maksta saab vaid sularahas. Kahepäevane eripakkumine lindude sügisrände vaatlemiseks (haneliste kogunemine ja ülelend) Hanila vallas on väärt 249 eurot.

Kiirustage!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles