Stiilne ämblik jõudis lakke

Tiina Kolk
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilkupüüdev: 
tuledesäras «Spider».
Pilkupüüdev: tuledesäras «Spider». Foto: 4Room

Disainer Tarmo Luisk on täiustanud 15 aastat tagasi kodumaisele valgustitootjale 4Room projekteeritud õhulist, habraste «jalgadega» ning toeka ämblikulaadse punnkehaga valgustit «Spider» (ehk maakeeli «Ämblik»).

 Tänu uuendustele saab vastne kaheksa või kuueteistkümne tulega ja 90 või 140 cm läbimõõduga «Ämblik» oma kombitsad vihmavarjuna kokku panna. Nüüd on valgustit palju lihtsam transportida ning enam ei pea «koibade» murdumise ja/või kõverdumise pärast muretsema, sest uued mudelid mahuvad 30  x 30 x  90 cm suurusessse pappkarpi. «Ämbliku» hinnad algavad 240 eurost.

Üksteise otsa lükkides võib «ämblikest» kõrge laega aatriumisse, kontserdisaali vms lausa lühtri kujundada. Uues variandis on kasutajal võimalus valida, kas rakendada ämblikus valgusallikatena halogeene või LEDe.

«Ämbliku» võluv vorm sobib nii ajaloolistesse kui ka modernsetesse interjööridesse. «Tahtsin disainida niisuguse valgusti, mis kõlab kokku paljude stiilidega,» räägib Luisk.

Suurema ja väiksema «Ämblikuga» saab tutvuda firma 4Room salongides Tallinnas Pärnu maanteel ja Tartus Sisustus E kaubamajas,  kus esitletakse Eesti valgustidisaini paremikku. Muide, «Ämblikku» on juba eksporditud Soome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles