Tõusev trend: noored naised eemaldavad tätoveeringuid

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tätoveerimine.
Tätoveerimine. Foto: Panther Media / Scanpix

Austraalias levib 25-40-aastaste naiste hulgas uus trend: nad lasevad eemaldada tätoveeringuid, mis said tehtud varajases nooruses.

Pärast Sydneys veedetud purjus ööd avastas Rachel Vance oma käelt tätoveeringu, millel oli kujutatud kaks väikest tähte ja labidas, kirjutab news.com.au. Kogemus maksis umbes 100 dollarit ja ta kahetses seda kohe järgmisel päeval.

Louise Smith lasi kahekümnendates eluaastates teha endale viis tätoveeringut: üks oli liblikas, teine oli tehtud mälestamaks sõbra surma ja ülejäänud tundusid tol hetkel lihtsalt hea mõte. Kuni praeguseni.

Mõlemad naised on osa Austraalias nähtavasti lokkavast trendist, kus inimesed maksavad 100 Austraalia dollarit ühe laserravi korra eest, et eemaldada vanu tätoveeringuid. Lisaks taluvad nad eeldatavasti piinavat valu.

«Lasin need teha, kui olin väga noor ja uskusin kindlalt, et armastan neid igavesti ega kahetse iialgi. Ma ei mõelnud oma tulevikule ja kuidas ma võin vanemaks saades oma vaateid tätoveeringute suhtes muuta,» rääkis Smith.

Vastavalt New South Walesis tätoveeringute eemaldamisega tegeleva spetsialisti Sue Salmoni sõnadele, on valdav osa nende suurenevast klientuurist naised vanuses 25-40. «Nende põhjused on erinevad. Need kõiguvad soovist alustada karjääri armees kuni lagunenud suheteni või lihtsalt selleni, et «ma ei ole enam see inimene». Ilmselt laseb umbes 5 protsenti inimestest tätoveeringud eemaldada, et neid asendada uuega,» rääkis Salmon.

Lisaks ei pruugi eemaldamine mööduda valutult. Louise Smith pidi eemaldamise perioodil taluma tätoveeringu kohal ville ja veritsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles