Eesti raamatumüüjad häirivad ameeriklaste rahu

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Alaska osariigi politseinike sõnul ärritasid Eestist pärit raamatumüüjad oma agressiivsete müügivõtetega mitmeid Fairbanksi ja North Pole’i linna elanikke.

Alaskal asuva Fairbanksi linna politsei sai kahe müügiinimese kohta mitmeid kõnesid, kus inimesed kurtsid, et müüjad küsivad isiklikke küsimusi pererahva ja nende naabrite kohta, teatab uudisteportaal newsminer.com. Politsei kinnitas, et noormeeste tegevus ei ole seadusega vastuolus ning ründamise süüdistuse võib saada hoopis üks elanikest, kellel oli noormeestega kokkupõrge.

Seersant Mike Robertsi sõnul olid Fairbanksi politseinikud müügimeestest ja nende tegevusest teadlikud, kuna noormehed olid ka tema ja mitme teise politseiniku uksele koputanud. «Nad müüsid lasteentsüklopeediaid,» sõnas Roberts ning lisas, et üks noormeestest tegutses Fairbanksis ning teine North Pole’is.

Roberts kirjeldas, et noormehed olid pealetükkivad ning veidi agressiivsed, kuid samas väga viisakad ja professionaalsed. Elanikud sellise kirjeldusega aga ei nõustu ning mõned neist kahtlustasid isegi, et tegu võib olla murdvarastega.

«Nad räägivad aktsendiga ega mõista päris täpselt Ameerika ja Alaska kultuuri,» sõnas Roberts. «Nad ei saa aru vihjetest, et nad võiksid lahkuda. Nendega suhtlemise lõpetamiseks pidi selja keerama ja ukse sulgema,» lisas ta.

Politsei sai kaks nädalat tagasi väljakutse North Pole’i linna seoses elaniku rahu häirimisega. Juhtumi uurimine anti üle Fairbanksi ringkonnaprokuratuurile.

Kuna politsei ei ole rohkem väljakutseid ega kaebusi saanud, usub Robertson, et noormehed on edasi liikunud. «Minu teada oli viimati nende plaan Anchorage’i minna,» sõnas Robertson. «See oli nädal tagasi, ma arvan, et nad on praeguseks juba seal,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles