SEB ja Nordea: meie ootejärjekord on alla kuue minuti

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB pangakontor.
SEB pangakontor. Foto: Erakogu

SEB ja Nordea pank ütlesid konkurendi pikki ootejärjekordi kommenteerides, et nende kontorites pääseb klienditeenindaja jutule keskmiselt alla kuue minutiga.

Eile päeval pidi Swedbanki klient pärast kella 15.00 Rävala kontoris ootama klienditeenindaja jutule pääsemiseks üks tund ja kuus minutit. Swedbanki sõnul oli pikk järjekord tingitud eelkõige sellest, et pangakaartide kehtivusaja lõppemine on langenud lühikesse perioodi. Samuti seab neid surve alla suvine puhkuste aeg.

SEB panga kommunikatsioonijuhi Silver Vohu sõnul on nad võtnud eesmärgiks, et keskmine ooteaeg pangakontoris ei oleks üle kuue minuti. «Hetkel on see üle Eesti alla nelja minuti,» kinnitas ta.

Vohu hinnangul andis suurt mõju kontorite koormuse vähenemisele see, kui SEB klientidele hakati pikenduskaarte saatma postiga koju. SEB väljastab aastas ligi 150 000 pikenduskaarti ehk asendab aeguma hakkava pangakaardi uuega.

«Vanasti sai klient sel juhul kirja, et tema uus pangakaart ootab teda pangakontoris ning ta pidi leidma aja, et uus kaart enne vana kaardi aegumist ära tuua. Tegemist oli ilmselgelt ebatõhusa süsteemiga nii kliendile kui ka pangale. Nüüd saavad kliendid kaardi tasuta oma postkasti ja pangakontor saab keskenduda sisulisemate probleemidega klientide teenindamisele,» kiitis ta.

Nordea panga sisekommunikatsiooni spetsialist Jana Kutšinskaja ütles, et nende kontorites ei ole suveajal täheldatud tavapärasest pikemaid järjekordi. «Keskmine ooteaeg kontorites on kuni 5 minutit,» teatas ta.

Pikemad ootejärjekorrad võivad Nordea pangakontorites tekkida n-ö tipptundidel: kontori avamisel (9.00-10.00), lõuna perioodil (12.00-13.00) ning õhtul (18.00-19.00). Samuti võib järjekord kujuneda pikemaks, kui kliendid on teostamas keerukamaid ja ajamahukamaid pangatehinguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles